ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΣΕΠ: Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση για το 2022

Διάδωσέ το

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ελευθέριο Μακρυλάκη, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το έτος 2022.

Η έκθεση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 που πραγματοποιήθηκαν εντός του έτους  2022 καθώς και των ενστάσεων που κατατέθηκαν.

«Το ΑΣΕΠ, την περασμένη χρονιά, έδωσε έμφαση στην ταχύτερη υλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του Δημοσίου έχοντας στη διάθεσή του το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θέτει ο ν. 4765/2021 για τον εκσυγχρονισμό του φορέα, αλλά και τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν στο πληροφορικό του σύστημα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Παράλληλα τόνισε ότι «το 2022, το ΑΣΕΠ κλήθηκε να φέρει εις πέρας, παράλληλα με όλες τις διαδικασίες προσλήψεων, ένα ιδιαίτερα μεγάλο εγχείρημα: τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού με το καινοτόμο και εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά δρώμενα περιεχόμενό του, που συνίσταται στις δοκιμασίες δεξιοτήτων και γενικών γνώσεων που πρέπει να διαθέτει ο δημόσιος υπάλληλος του αύριο». Κατέληξε λέγοντας ότι οι προκλήσεις που τέθηκαν στο ΑΣΕΠ το 2023 ήταν ακόμη μεγαλύτερες αλλά σε αυτές θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί όταν εκδοθεί η Ετήσια Έκθεση για το 2023 και βέβαια όταν κληθεί στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Δείτε εδώ την έκθεση pdf

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση νεοδιόριστων: Καθυστερήσεις και ερωτηματικά ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας (ερώτηση στον Υπουργό)

freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …