ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποχώρηση του Κ. Γαβρόγλου από τη συνάντηση με τους Πανεπιστημιακούς

Διάδωσέ το

Αποχώρηση του Κ. Γαβρόγλου

Αποχώρησε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών , την ΠΟΣΔΕΠ, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο.

Έτσι ορίστηκε νέα συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΣΔΕΠ στις 30 Μαΐου.

Η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα.

Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους.

Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού με την Ε.Γ της ΠΟΣΔΕΠ εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου και την ολοκλήρωση της συνάντησης με την παρουσία συνεργάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες.

Ο Υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς.

Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ.Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ να οριστεί νέα συνάντηση για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να απαντηθούν ένα προς ένα τα σημεία του υπομνήματος που κατέθεσε η ΠΟΣΔΕΠ.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *