ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτοιμη η υπουργική απόφαση: Αξιολόγηση σχολείων εν μέσω πανδημίας

Διάδωσέ το

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων, η οποία θα εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα.

Παράλληλα ετοιμάζεται και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί  στη δημοσιότητα πριν από τα Χριστούγεννα.

Το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θα προβλέπει επιβράβευση για τους εκπαιδευτικούς που αξιολογούνται θετικά και επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς που αξιολογούνται αρνητικά.

Διαβάστε: Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Αυξημένες αρμοδιότητες  στην αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών θα έχουν ο διευθυντής του σχολείου και ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Ερωτηματικά όμως υπάρχουν για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η αυτοαξιολόγηση  στα σχολεία την τρέχουσα  σχολική χρονιά  2020-2021

Αυτό, γιατί σύμφωνα με σχετική διάταξη του νόμου Κεραμέως “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου έπρεπε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τον σχετικό προγραμματισμό σύμφωνα με τον οποίο θα γινόταν η αυτοαξιολόγηση.

Σχετικές συνεδριάσεις όμως στους Σ.Δ. των σχολικών μονάδων δεν πραγματοποιήθηκαν  (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) σε αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα  ρύθμιζε τις λεπτομέρειες του προγραμματισμού, τους άξονες της αυτοαξιολόγησης κλπ. που για  κάποιον λόγο δεν δημοσιεύτηκε την ώρα που  έπρεπε και σε συμφωνία με τον τρόπο λειτουργίας/προγραμματισμού των σχολικών μονάδων.

Βέβαια, για τη μη δημοσίευση  της Υπουργικής απόφασης στην ώρα της, δεν μπορεί να γίνει επίκληση των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών,  διότι αυτές όχι μόνο δεν έπαψαν να υφίστανται αλλά μάλιστα έχουν επιδεινωθεί.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *