ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση σχολείων: Άφαντη η πλατφόρμα του ΙΕΠ. Με το ταχυδρομείο οι εκθέσεις.

Διάδωσέ το

Από την περασμένη Τρίτη 15/6  υποτίθεται ότι θα  ήταν διαθέσιμη για τις σχολικές μονάδες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π για την αξιολόγηση σχολείων,  έτσι ώστε,  όσες λίγες συμμετείχαν, να καταθέσουν τις Εκθέσεις Εσωτερικής Αξιολόγησης, αλλά από ό,τι φαίνεται  η πολυδιαφημισμένη  πλατφόρμα αναζητείται.

Δεν είναι βέβαιο ότι  η πλατφόρμα θα δημοσιευτεί πριν τη λήξη του σχ. έτους 2020-2021,  μετά τα συντριπτικά ποσοστά αποχής των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία και τον πονοκέφαλο που έχει δημιουργήσει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Κεραμέως: «Η αξιολόγηση σχολικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει» 

Στις αρχές Μαϊου,  αν και η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως,  κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στην ενότητα για την εκπαίδευση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,  βεβαίωνε ότι: «Η αξιολόγηση σχολικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει» και ότι   “η κοινωνία είναι ανυπόμονη” , σε επόμενη συνέντευξή της στις αρχές Ιουνίου,  στο Πρώτο Πρόγραμμα, διαπίστωνε ότι: “Η αυτοαξιολόγηση ξεκίνησε την πιο δύσκολη χρονιά, εν μέσω πανδημίας , με πάρα πολλά σχολεία κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει”,  και ότι “αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί πλήρως από την ερχόμενη σχολική χρονιά”

Η σχετική απόφαση όμως που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας  ορίζει ότι  “Η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης συντάσσεται στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π. από 15 έως 25 Ιουνίου κάθε έτους”

Επίσης σύμφωνα με τις ερωτήσεις – απαντήσεις που δημοσίευσε το ΙΕΠ στην ιστοσελίδα του: “Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021), η πλατφόρμα του Ι.Ε.Π θα ενημερωθεί μια φορά με την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης και την Ταυτότητα του Σχολείου (15-25 Ιουνίου)”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Παρακάτω είναι το σχετικό απόσπασμα από την Υ.Α. για  την Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων

και παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από τις οδηγίες του ΙΕΠ για την αξιολόγηση σχολείων (ερωτήσεις και απαντήσεις)

Απόδειξη ότι η αξιολόγηση σχολείων δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου, παρά τις  διαβεβαιώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν, είναι και ο ελιγμός με την αλλαγή της προθεσμίας της ειδικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων  για το νέο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, μήπως αλλάξουν γνώμη κάποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων και προχωρήσουν τη διαδικασία. Έτσι η προθεσμία άλλαξε από  τα τέλη Φεβρουαρίου που ήταν και έγινε μέχρι και 19 Μαρτίου 2021.

Με το ταχυδρομείο οι εκθέσεις εσωτερικής αξιολόγησης και ταυτότητας σχολείων

Από ό,τι δείχνουν τα πράγματα η πλατφόρμα αυτοαξιολόγησης δε  θα “ανέβει” μέσα στις προθεσμίες, παρά τις διαβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς ότι η αξιολόγηση των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει και οι πληροφορίες λένε ότι τα σχολεία  που πραγματοποίησαν τη διαδικασία, άρχισαν να στέλνουν τις απολογιστικές εκθέσεις τους  στα ΠΕΚΕΣ με το ταχυδρομείο.

Για τη σελίδα του fresh-education στο f/b πατήστε εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *