ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση- Κεραμέως: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί από την προωθημένη μισθολογική εξέλιξη

Διάδωσέ το

 

 Κεραμέως και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Τίποτα δε θα παίρνει ο εκπαιδευτικός που θα αξιολογηθεί θετικά και δε θέλει να γίνει στέλεχος. Σε ένα νομοσχέδιο 200 σελίδων  δεν υπάρχει καμία αναφορά. Το επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας  λέγοντας ότι:  Όποιος αξιολογείται θετικά θα παίρνει μόνο μόρια και αυτό σε σε περίπτωση  που θέλει να πάρει κάποια θέση ευθύνης.  Το fresh -education σε επόμενη δημοσίευσή του θα αναλύσει γιατί γίνεται αυτό και τι θα γίνει στο μέλλον με τους μισθούς των εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση και Προωθημένη  μισθολογική εξέλιξη: Τι ισχύει για τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους των άλλων Υπουργείων

Η μια από τις δύο περιπτώσεις  προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης ( διαβάστε εδώ για περισσότερα),  αναλύεται στο Ν. 4354/2015 άρθρο 12 και έχει σχέση με τη αξιολόγηση των Δ.Υ. Έτσι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές περί αξιολόγησης των υπαλλήλων διατάξεις, βαθμολογούνται με άριστα κατά μέσο όρο σε τρεις (3) συνεχόμενες ετήσιες αξιολογήσεις, δύνανται να εξελίσσονται ταχύτερα στη μισθολογική κλίμακα της κατηγορίας τους, λαμβάνοντας ένα (1) επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο νόμος 4369/2016 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από  τη διαδικασία αξιολόγησης άρθρο 14/ παρ.2.

Τι δίνει στους εκπαιδευτικούς η Νίκη Κεραμέως

Σύμφωνα με όσα είπε, ή καλύτερα με όσα δεν είπε η υπουργός για την αξιολόγηση και τους εκπαιδευτικούς που δε θέλουν να γίνουν στελέχη,  δεν δίνει τίποτα απολύτως .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Kεραμέως:  Όποιος αξιολογείται θετικά θα παίρνει μόρια  σε περίπτωση που θέλει να πάρει πάρει κάποια θέση ευθύνης 

“Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών είναι ένας μηχανισμός για να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος. Δεν έχει κανέναν τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά έχει βελτιωτικό χαρακτήρα. Συνδέουμε την αξιολόγηση με την επιμόρφωση. Όποιος αξιολογείται θετικά θα παίρνει μόρια  σε περίπτωση που θέλει να γίνει διευθυντής σχολείου, διευθυντής εκπαίδευσης και γενικά να πάρει κάποια θέση ευθύνης και σε περίπτωση μη θετικής αξιολόγησης προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση.

Δε θα αξιολογεί ένας άνθρωπος τους εκπαιδευτικούς αλλά τρεις. Ο Διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και ο Σύμβουλος ειδικότητας. Ο εκπαιδευτικός θα αξιολογειται και με το πώς κάνει μάθημα, για το σχολικό κλίμα στην τάξη αλλά και πόσο συνεπής είναι στα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Θα υπάρχουν προγραμματισμένες επισκέψεις- παρατηρήσεις μέσα στην τάξη. Ο εκπαιδευτικός κάθε δύο χρόνια θα αξιoλογείται για τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και κάθε τέσσερα χρόνια για τα διδακτικά του  καθήκοντα. Όλα αυτά θα συνθέτουν το πλαίσιο της αξιολόγησης. Έχουμε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”  Πηγή: Αντριάνα Παρασκευοπούλου  κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ)

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *