ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Δελτίο τύπου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Κυκλάδων

Διάδωσέ το

σχέδια δράσης

Σχετικά με την Παγκυκλαδική διαδικτυακή ενημέρωση της 10/02 για την αξιολόγηση  Βήματα ενάντια στην κατηγοριοποίηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών

Ενημερώνουμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν ότι η παγκυκλαδική διαδικτυακή ενημέρωση της 10ης Φλεβάρη που διοργάνωσαν όλοι οι κυκλαδικοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι της Α/θμιας χαρακτηρίστηκε απ’τη μεγάλη συμμετοχή τόσο των συναδέλφων που την παρακολούθησαν όσο και των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ που παρέστησαν ως βασικοί ομιλητές.

Δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο η κοινή γραμμή που εξέφρασαν όλοι οι βασικοί ομιλητές ενάντια στην εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης, ανεξαρτήτως παράταξης, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα κι αποφασιστικότητα του κλάδου για την ακύρωσή της. 

Με τα επιχειρήματα  που διατυπώθηκαν, αποδομήθηκε όλο το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν βελτιωτικής αξιολόγησης που θα απογειώσει την εκπαίδευση και υποστηρίχτηκε ότι πρόκειται ουσιαστικά για βαθιά οπισθοδρόμηση, επιστροφή στον επιθεωρητισμό και κατηγοριοποίηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποτελούν τον εύκολο στόχο για να φορτωθούν όλα τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης.

Επισημάνθηκε η αιτιώδης σχέση μεταξύ των τριών μορφών αξιολόγησης (σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών) και η μελλοντική πρόθεση του υπουργείου να συνδεθεί το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών με την ατομική αξιολόγηση και τις επιδόσεις των μαθητών τους. Τονίστηκε η κακή εμπειρία χωρών που έχουν προβεί στην εφαρμογή παρόμοιων πρακτικών και οι χιλιάδες παραιτήσεις  εκπαιδευτικών που τις συνοδεύουν. Επίσης υποστηρίχτηκε ότι η ατομική αξιολόγηση είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών κι όχι μόνο των νεοδιόριστων, αφού με τις συνεχείς και περιοδικές αξιολογήσεις βρίσκεται υπό συνεχή αίρεση όχι μόνο η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αλλά και η μονιμότητα των μόνιμων, γι’αυτό ο αγώνας αποτροπής της πρέπει να ενιαίος, μαζικός κι αποφασιστικός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τέλος παρουσιάστηκαν τα βήματα ακύρωσης της ατομικής αξιολόγησης, τα οποία συμπυκνώνονται στα ακόλουθα:

(Εκτενέστερη καταγραφή τους παρατίθεται στην απόφαση της ΔΟΕ)

  • Από τη Δευτέρα σε ΟΛΑ τα σχολεία ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές) τη δήλωση συμμετοχής της ΔΟΕ στην απεργία αποχή σε ένα ΕΝΙΑΙΟ έντυπο και το καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου.
  • Δεν συμμετέχουμε σε καμία εξωδιδακτική διαδικασία σχετική με τη ατομική αξιολόγηση (ραντεβού με Σύμβουλο Εκπαίδευσης, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας κ.τ.λ.).
  • Αξιοποιούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΔΟΕ (καλύπτουν όλο το εργασιακό) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. 
  • Απαιτούμε με όλα τα μέσα (παραστάσεις στις διευθύνσεις, εξώδικα διαμαρτυρίας κ.α.) να μονιμοποιηθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι νεοδιόριστοι. Να μπει τέρμα στην ομηρία. 

Τη Δευτέρα 13/02 υπάρχει Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ και θα ακολουθήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο.

Την Τρίτη 14/02 θα υπάρξει διαδικτυακή ενημέρωση της ΔΟΕ στους νεοδιόριστους (θα δοθεί ο σχετικός σύνδεσμος).

Την Τετάρτη 15/2 απεργούμε ΟΛΟΙ, να μην ανοίξει κανένα σχολείο. Με ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι που θα κατακλύσει όλη τη χώρα βροντοφωνάζουμε : 

Δάσκαλος σκυφτός – αμόρφωτος λαός

 

ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Το δελτίο τύπου συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Θήρας και Νήσων
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …