ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναπληρωτές “στο περίμενε”: Ταλαιπωρία με τα συστήματα του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το

Για άλλη μια φορά τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Παιδείας δεν ανταποκρίθηκαν.  Αυτή τη φορά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις αναλήψεις υπηρεσίας τους. Σήμερα Πέμπτη 7/9, ενώ η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας από τις διευθύνσεις των σχολείων  είχε ολοκληρωθεί, το μήνυμα για αποδοχή της ψηφιακής σύμβασης δεν έχει έρθει στους αναπληρωτές και μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Δεν έφτανε όμως αυτό αλλά και η πλατφόρμα, όπου αναρτώνται τα παραστατικά των αναπληρωτών, ήταν εκτός λειτουργίας μέχρι αργά το μεσημέρι.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι αναπληρωτές ψάχνουν για σπίτια, γκρουπ μετακινήσεων και τη Δευτέρα είναι ο αγιασμός. Δεν είναι καλή εικόνα για την εκπαίδευση αυτή.

Το Υπουργείο Παιδείας  μετά από όλα αυτά, με ανακοίνωσή του έδωσε παράταση για την αποδοχή ψηφιακής σύμβασης από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές, μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 15:00 έως 17:00.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα πάντα γίνονται και διορθώνονται από το Υπουργείο Παιδείας όταν το ίδιο κάνει κάποιο λάθος, όπως η δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών υποδομών του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα διόρθωσης και ανοχής. Ας θυμηθούμε ότι δεν υπήρξε καμία ελαστικότητα με το παράβολο των αναπληρωτών ή και τα “λάθος κλικ” των διευθυντών σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Το Υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η παράταση δόθηκε “λόγω της αθρόας συμμετοχής των ενδιαφερομένων και των εύλογων καθυστερήσεων”.

Η ανακοίνωση 

Αποδοχή ψηφιακής σύμβασης από τους αναπληρωτές, μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ανακοινώνεται ότι, λόγω της αθρόας συμμετοχής των ενδιαφερομένων και των εύλογων καθυστερήσεων που σημειώνονται, η αποδοχή ψηφιακής σύμβασης από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές, μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, μπορεί να πραγματοποιείται και από τις 15:00 έως 17:00

Δείτε επίσης:

Ανακοίνωση ΔΟΕ για τη νέα σχολική χρονιά

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …