ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναπληρωτές: Καθυστέρηση ανάληψης υπηρεσίας γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος πληρωμής τους

Διάδωσέ το

“Θέλω να σας εξηγήσω  ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος που πληρώνονται οι αναπληρωτές και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και  αυτός είναι ο λόγος μιας  καθυστέρησης ολίγων ημερών στην ανάληψη καθηκόντων τους και κανένας άλλος, επειδή πληρώνονται από προγράμματα ΕΣΠΑ”

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή υποδοχής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας.

Η κα Μακρή  τόνισε το σπουδαίο ρόλο του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο και διαχρονικά στην Παιδεία εκφράζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό της προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Ευχαρίστησε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους ως αναπληρωτές, αναφέρθηκε στους περισσότερους από 28.500, συνολικά, διορισμούς εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και ανέδειξε τον στόχο της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΙΘΑ για 4.000 νέους διορισμούς κάθε χρόνο, τακτικές επιμορφώσεις και δυνατότητες ανέλιξης που θα ενισχύσουν το έργο και θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ικανοποιώντας πάγια και δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε  ερώτηση δημοσιογράφου εξήγησε ότι η καθυστέρηση ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών “ολίγων ημερών”, οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο πληρωμής αναπληρωτών και  μονίμων εκπαιδευτικών, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι στον αγιασμό όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους

Η απάντηση της κας Μακρή για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

“Θέλω να σας εξηγήσω  ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος που πληρώνονται οι αναπληρωτές και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και  αυτός είναι ο λόγος μιας  καθυστέρησης ολίγων ημερών στην ανάληψη καθηκόντων τους και κανένας άλλος, επειδή πληρώνονται από προγράμματα ΕΣΠΑ. Πέρα από αυτή την τεχνική λεπτομέρεια που δεν ενδιαφέρει, οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα είναι στα σχολεία όταν θα κτυπήσει το κουδούνι”

Δείτε επίσης:

Σκέψεις μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…

Παρακολουθήστε από το 1:24 και μετά

Δείτε επίσης :

Σχολεία: Στον αέρα όλες οι συνεδριάσεις σχ. έτους 2023/24

Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις: Τέσσερις πολιτικές που οδηγούν σε βέβαιη αποτυχία

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …