ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αναπληρωτές δίνουν όλο τους το είναι χρόνια για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα

Διάδωσέ το

Έχουμε κάνει μια μελέτη γι’ αυτό, θα προχωρήσουμε σε ένα σημαντικότατο αριθμό μόνιμων διορισμών

Τον Απρίλιο του 2018, κατά τη διάρκεια της Παρουσίασης της έκθεσης του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα», ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και την ανάγκη διορισμών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει  με ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αναπληρωτών που δίνουν όλο τους το είναι χρόνια για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η πλήρης δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Δεν μπορεί η υπάρχουσα κατάσταση να συνεχίσει με ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών να είναι στα σχολεία μας με συμβάσεις που είναι πραγματικά εξαιρετικά προβληματικές, με ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι χρόνια για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που νομίζω σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει άλλο εκπαιδευτικό σύστημα που ποσοστιαία να βασίζεται σε τόσο μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών, με ένα πληθυσμό των μονίμων εκπαιδευτικών με πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και τα λοιπά. Η λύση σε αυτό είναι οι μόνιμοι διορισμοί, ένας σημαντικός αριθμός. Έχουμε κάνει μια μελέτη γι’ αυτό, θα προχωρήσουμε σε ένα σημαντικότατο αριθμό μόνιμων διορισμών».

minedu.gov.gr/news/34090-18-04-18-parousiasi-tis-ekthesis-tou-oosa-ekpaidefsi-gia-ena-lampro-mellon-stin-ellada-3

Στην περίληψη της πρόσφατης  Έκθεσης του ΟΟΣΑ  “Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα”  γίνεται αναφορά και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών:

Με ένα σώμα εκπαιδευτικών στην Ελλάδα καλά καταρτισμένο και αφοσιωμένο, το σχολείο μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με την πρόσληψη εκπαιδευτικών και διευθυντών υψηλής ποιότητας, την αναθεώρηση των εργασιακών συνθηκών, την καλύτερη κατανομή εκπαιδευτικών στα σχολεία και τη συνεχή υποστήριξη για την ανάπτυξη του επαγγελματισμού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ψήφισμα κατά του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *