ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.: Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Επεξεργασία της πρότασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Διάδωσέ το
Διορισμός
Αποτελέσματα επεξεργασίας των πινάκων για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. αφού επεξεργάστηκε τους πίνακες με την προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, όπως του ανατέθηκε από το ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε., σας παραθέτει τον πίνακα με τις μεταβολές ζώνης των σχολικών μονάδων, ανά περιφέρεια και τύπο σχολείου:

Τα συμπεράσματα από τη μελέτη των παραπάνω στοιχείων είναι τα εξής:

Με δεδομένο ότι η μοριοδότηση και ο χαρακτηρισμός των σχολείων συνδέεται στενά με την απρόσκοπτη έγκριση ολιγομελών τμημάτων και τον ικανό αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος σε ΓΕΛ (Ομάδων Προσανατολισμού, μαθημάτων επιλογής, κατευθύνσεων) και σε ΕΠΑΛ (τμήματα Γενικής παιδείας, Τομέων και Ειδικοτήτων), η μεταφορά σχολείων σε ζώνες με λιγότερα μόρια και άρα με μεγαλύτερο αναγκαίο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, θέτει σε καθεστώς ιδιόμορφης «ομηρείας» τις προαναφερόμενες σχολικές μονάδες, τόσο ως προς τη λειτουργία τους, όσο και ως προς το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ: Β΄φάση αποσπάσεων, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων και άλλα ζητήματα

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας μπορεί με αυτόν τον τρόπο να απωλεσθούν και να αυξηθεί το ήδη διογκωμένο ποσοστό της εργασιακής περιπλάνησης των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα θα καταστρατηγηθούν τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και μαθητριών από τις πιθανές συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων.

Αρνητικό σημείο των προτάσεων του υπουργείου, είναι επίσης το γεγονός ότι με αυθαίρετο τρόπο οι περισσότερες πρωτεύουσες των νομών μοριοδοτούνται με 1 μόριο, πράγμα που συμπαρασύρει πολλά σχολεία της περιοχής τους, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια και να αλλάζουν σε πολλές περιπτώσεις και ζώνη κατάταξης.

 kemete.sch.gr 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *