ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Τζούφη: Ανακοινώσεις για διορισμούς από τον Οκτώβρη και μετά.

Διάδωσέ το
 Ανακοινώσεις για διορισμούς
Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και την εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση για το νομοσχέδιου με τίτλο «Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Οι μόνιμοι διορισμοί  πότε θα γίνουν;

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κα Μ. Τζούφη

Θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε από τον Οκτώβρη και μετά. Ουσιαστικά φαίνεται να υπάρχουν θετικά μηνύματα, ουσιαστικά μιλάμε για ένα τριετές πλάνο μόνιμων διορισμών. Εδώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνουν αυτοί οι  μόνιμοι διορισμοί. Εχουν κληθεί να τοποθετηθούν και τα συνδικαλιστικά όργανα.

Όπως είπα πριν έχουμε αναπληρωτές που για πολλά χρόνια προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες και επεξεργαζόμαστε βελτίωση του καθεστώτος  λειτουργίας τους.

Ξέρετε σε κάποια νησιά με αυξημένες  τουριστικές ροές οι άνθρωποι αυτοί δε βρίσκουν ούτε σπίτι να μείνουν. Ξέρουμε ότι οι μισθοί όπως σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι χαμηλοί, άρα υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα και στέγασης και σίτισης και μετακίνησης και δικαιωμάτων ακόμα.

Συζητούμε στις νέες συμβάσεις αν μπορούμε να βελτιώσουμε τα δικαιωματα των αναπληρωτών αλλά στο σύστημα των μόνιμων διορισμών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όλη αυτή η προϋπηρεσία αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει με την νέα γενιά

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *