ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωγές ατομικές ή ανά Σ.Δ –όχι ομαδικές μέσω ΕΛΜΕ- μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ

Διάδωσέ το

Σύμφωνα  με το σημερινό ενημερωτικό του Ν. Κορδή, καλό θα είναι  οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν αγωγές ατομικές ή ανά σύλλογο διδασκόντων –όχι ομαδικές μέσω ΕΛΜΕ- μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Το σημείο του ενημερωτικού σχετικά με τα αναδρομικά έχει ως εξής:

Να σας ενημερώσουμε ότι σχετικά με την διεκδίκηση του 13ου &14ου μισθού, η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την θετική απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος που βγήκε τον Δεκέμβρη, θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 1/2/2019. Είναι προφανές ότι βασικό αίτημα μας είναι να δοθούν σε όλους τα αναδρομικά, εφόσον υπάρξει θετική απόφαση του ΣΤΕ. Φαίνεται πάντως, πως οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να κάνουν και αγωγές, αφού μετά την απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδηθούν οι αγωγές στα δικαστήρια. Προφανώς δεν είναι βέβαιο και όλα θα εξαρτηθούν και από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Καλό θα είναι συνεπώς οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν αγωγές ατομικές ή ανά σύλλογο διδασκόντων –όχι ομαδικές μέσω ΕΛΜΕ- μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, λογικά εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο που έχουν καταθέσει οι εκπαιδευτικοί το 2018 είναι αίτηση μη παραγραφής και όχι αγωγή. Υπενθυμίζουμε ότι η παραγραφή για τους εν ενεργεία υπαλλήλους έχει βάθος διετίας.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αθήνα 26/1/2019

Νεκτάριος Κορδής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέα ενημέρωση από τη ΔΟΕ και γνωμοδότηση για τα αναδρομικά

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *