ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκθεση αξιολόγησης σχολείων: Τι θέλουν οι Συντονιστές για να βάλουν “καλό βαθμό”

Διάδωσέ το

Πλησιάζει η ώρα που οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού  Έργου θα βάλουν βαθμό στην Έκθεση αξιολόγησης σχολείων.  Η βαθμολογία των σχολείων θα είναι σε όλους τους άξονες του έργου της σχολικής μονάδας και θα γίνει σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης κάθε σχολείου, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, θα τη φτιάξουν μέχρι τις 20 Ιουλίου και θα την αναρτήσουν στην ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π.

Η βαθμολογία που θα βάλουν  οι Σ.Ε.Ε. στα σχολεία τους θα εξαρτηθεί:

  • Από όσα   διαπίστωσαν μέσω της πλατφόρμας, για το τι έκαναν δηλαδή τα σχολεία με τις δράσεις που ανέλαβαν. Αυτός ο τρόπος μάλιστα, όπως θεωρεί το ΙΕΠ,  διασφαλίζει ότι ο ΣΕΕ θα έχει πλήρη εικόνα για το έργο του σχολείου.
  • Από την εξέταση  τεκμηρίων για το συνολικό έργο του κάθε σχολείου ευθύνης τους.

Επειδή ο κάθε ΣΕΕ έχει 30 σχολεία περίπου στην παιδαγωγική του ευθύνη, δηλαδή θα βαθμολογήσει περίπου 270 άξονες  σε όλα τα σχολεία του, σίγουρα  θα επιζητεί τεκμήρια στην έκθεση αξιολόγησης σχολείων γιατί είναι υποχρεωμένος να αποτιμήσει τεκμηριωμένα το έργο του σχολείου ανά θεματικό άξονα σε 10βαθμη κλίμακα.

H διαδικασία της βαθμολόγησης  σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στους ΣΕΕ που θα  αναγκαστούν να αξιολογήσουν τα σχολεία ευθύνης τους χωρίς στην ουσία να έχουν καλή εικόνα για όλους τους άξονες και για όλα τα σχολεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η  μόνη εικόνα που θα έχουν, ειδικά για τους άξονες εκτός δράσεων, θα είναι μόνο από την έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης.

Τι είδους τεκμήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της αποτίμησης των αξόνων στην Έκθεση αξιολόγησης σχολείων

 Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ:

Η τεκμηρίωση της αποτίμησης είναι περιγραφική (με σύντομο κείμενο) και αναφέρεται συνοπτικά στις ενέργειες ή δράσεις που έχουν γίνει σε σχέση με τον αντίστοιχο άξονα, π.χ. αναφορά στις δράσεις ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων για την πρόληψη/αντιμετώπιση περιστατικών bullying. Τα συγκεκριμένα τεκμήρια (που σχετίζονται με τις παραπάνω δράσεις, όπως η πρόσκληση των γονέων για παράδειγμα) – εφόσον υπάρχουν – παραμένουν διαθέσιμα στο αρχείο του. Στην πλατφόρμα μπορούν επίσης να παρατίθενται σύνδεσμοι (links) που παραπέμπουν σε σχετικές πληροφορίες (π.χ. στην ιστοσελίδα του σχολείου ή στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου παρουσιάζεται μια δράση ή έχει αναρτηθεί μια πρόσκληση για επιμόρφωση κ.λπ.).

Περισσότερα για τα είδη τεκμηρίων διαβάστε στον οδηγό εφαρμογής εδώ

Αξιολόγηση σχολείων: Αλλάζει ο βαθμός που έβαλαν οι εκπαιδευτικοί!

 freshedu

Πηγή: fresh education.gr (με ενεργό σύνδεσμο) για τις ιστοσελίδες  που αντιγράφουν (Υπενθυμίζουμε ότι βασικός κανόνας, σε όσους θέλουν να δείχνουν ότι είναι στο χώρο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, είναι η αναφορά  της πηγής)

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *