ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνοιγμα σχολείων: Νέες ημερομηνίες στο τραπέζι – Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

Διάδωσέ το

Μεγάλη προσοχή στη διατύπωση της τελικής εισήγησης για το άνοιγμα σχολείων (νηπιαγωγείων και δημοτικών)  την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς επιστήμονες και τους κυβερνητικούς αρμόδιους, λόγω της διαφαινόμενης έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και  τη μεγάλη πληρότητα  των ειδικών μονάδων των νοσοκομείων, όπως αναφέρει το parapolitika.gr.

Σύμφωνα με το  parapolitika.gr., αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβαρυνθούν τις επόμενες ημέρες , τότε θα αναληφθούν κι άλλες πρωτοβουλίες για την προστασία του πληθυσμού οι οποίες μπορεί να αφορούν στον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων αλλά και της αγοράς.

Οι νέες ημερομηνίες που ακούγονται για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 18η και η 25η Ιανουαρίου

Πηγή: parapolitika.gr

Για να ενημερώνεστε άμεσα για θέματα εκπαίδευσης πατήστε εδώ στη σελίδα του fresh-education στο f/b

Άνοιγμα σχολείων 11/1

Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, τι θα γίνει με το ολοήμερο και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς

Μιλώντας η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή  ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” έδωσε κάποια νέα στοιχεία αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Η Υπουργός Παιδείας  είπε ότι:

Tο ολοήμερο σχολείο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα 11/1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Θα εκδοθεί σχετική απόφαση για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών κάτι το οποίο θα ρυθμιζεται με ευθύνη της διεύθυνσης του σχολείου.

Επίσης θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα και θα χρησιμοποιούνται όλοι οι είσοδοι κάθε σχολείου για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Απαντώντας, αν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας θα κάνουν τεστ πριν πάνε στα σχολεία, είπε ότι θα εκδοθούν οδηγίες, σήμερα ή αύριο, για τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας μόνο για τους εκπαιδευτικούς. Η κα Κεραμέως έκανε γνωστό ότι τα τεστ θα γίνονται   προληπτικά  από τις 14.00 έως τις 17.00 σε  386 συγκεκριμένα σημεία και επιπλέον αυτού θα γίνονται και τεστ στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ. Σχετικά με τους εμβολιασμούς έκανε γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό, κατά προτεραιότητα

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα συνεδριάσει η επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα, προσθέτοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση  για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης ενημέρωσε ότι τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *