ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όμιλοι στα σχολεία με εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων: Ποιοι θα πληρώνονται και ποιοι θα παίρνουν μόρια

Διάδωσέ το

 

σχολεία

Δύο διαφορετικοί όμιλοι θα λειτουργούν στα σχολεία το νέο σχολικό έτος 2022-2023. Στα σχολεία  με διευρυμένο πρόγραμμα (εδώ η λίστα) θα  λειτουργήσουν μαθητικοί όμιλοι και στα άλλα σχολεία που δεν είναι διευρυμένα μπορεί να λειτουργήσουν εκπαιδευτικοί όμιλοι αν υπάρχει σχετική απόφαση από τους  Συλλόγους Διδασκόντων

Όμιλοι και διδασκαλία: Άλλοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται και άλλοι θα παίρνουν μόρια 

Παρακάτω ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα για την προσμέτρηση ή μη, στο ωράριο των εκπαιδευτικών της διδασκαλίας στις δύο περιπτώσεις ομίλων, δημιουργώντας έτσι εκπαιδευτικούς  δύο ταχυτήτων

Μαθητικοί όμιλοι στα σχολεία

Οι διδακτικές ώρες στο  μάθημα “σχολικοί μαθητικοί όμιλοι”  τις δύο τελευταίες ώρες στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου σχολείου των δημοτικών σχολείων προσμετρώνται  κανονικά στο ωράριο των εκπαιδευτικών (Δείτε εδώ)

Εκπαιδευτικοί όμιλοι στα σχολεία

Ο χρόνος που οι υπεύθυνοι/ες των εκπαιδευτικών ομίλων αφιερώνουν στην οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών ομίλων αυτών δεν προσμετράται στο εργασιακό ωράριό τους. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την υπουργική απόφαση).

Τη διαφορά εκπαιδευτικών και μαθητικών ομίλων μπορείτε να την δείτε εδώ αναλυτικά

Τα διδακτικά αντικείμενα και στους δύο ομίλους είναι ακριβώς ίδια και είναι τα εξής:

Δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα, μεταξύ άλλων, με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές –  πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας. Οι όμιλοι δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών-βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή  μιλώντας για τη διάθεση των εκπαιδευτικών να δουλέψουν για μόρια στους εκπαιδευτικούς ομίλους, είπε:

Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι στα ιδιωτικά σχολεία ήταν κανόνας αλλά τώρα πια και στα δημόσια σχολεία υπάρχει το περιθώριο μετά από την εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων ο/η Διευθυντής/ντρια να τους δημιουργήσει και στους οποίους θα μετέχουν οι μαθητές που μπορεί να είναι και από διαφορετικές τάξεις είτε και διαφορετικά σχολεία και να ασχολούνται με δραστηριότητες όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ρομποτική, ο αθλητισμός κ.ά.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες πολλές φορές επέβαλαν στους γονείς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά. Τώρα πια γίνεται και στα σχολεία και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει η δημόσια εκπαίδευση να εκσυγχρονίζεται. Με το δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την επάρκεια, τη διάθεση και τη δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος – Ποια στοιχεία θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί

Σχολεία: Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων

Σχολεία: Οι τέσσερις κατηγορίες μονίμων εκπαιδευτικών που θα αξιολογηθούν πρώτοι

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μέντορα στο σχολείο από Σεπτέμβρη

Χωρίς καθηκοντολόγια Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Εγκύκλιος για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Τι προβλέπει ο νόμος Κεραμέως

Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το διευρυμένο ωράριο – πρόβλεψη συνδιδασκαλίας

 freshedu

Πηγή: fresh -educatiοn με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν

Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *