ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Στο φουλ η γραφειοκρατία στα σχολεία

Διάδωσέ το

“Τα σχολεία βασανίζονται από τη γραφειοκρατία, είναι μία μάχη που δίνουμε χρόνια και δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί. Ό,τι αποτυπώνουμε στο myschool μας ζητείται να το καταθέσουμε και εντύπως. Πιστεύαμε  ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αντλούν τα στοιχεία από το myschool, χωρίς να μας τα ζητάνε και εγγράφως, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη. Έχουμε υπόσχεση από το υπουργείο ότι θα δοθούν κάποιες λύσεις αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα“, τόνισε ο κ. Τηλέμαχος Κουντούρης,  σε συνέντευξη που έδωσε στην Λαύρα Αργυροπούλου και στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα».

“Το άρθρο 20 του ΠΔ 79/2017 προβλέπει να γίνουν όλα τα βιβλία του σχολείου ψηφιακά και είμαστε στο 2022 και η υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Με αποτέλεσμα όλα τα βιβλία του σχολείου να τηρούνται χειρόγραφα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε συγκεκριμένα προβλήματα που οφείλονται στην γραφειοκρατία και έχουν σχέση με έγγραφα για το ολοήμερο σχολείο, για την πρωινή ζώνη, για τις εκδρομές, ωρολόγια προγράμματα κ.ά.

Δείτε στο video που ακολουθεί

Για εγγραφή στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα» πατήστε εδώ

Βρείτε και ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook εδώ

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Και από το σπίτι θα κάνουν παιδαγωγικές συνεδριάσεις οι εκπαιδευτικοί

Πότε θα βγει η προκήρυξη για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολείων

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …