ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Η κατηγοριοποίηση των σχολείων θα είναι και η ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο

Διάδωσέ το

 

Αξιολόγηση: Η κατηγοριοποίηση των σχολείων θα είναι και η ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο

 

Στο διαδικτυακό κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα» μέσα από το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Από το βήμα του αιρετού», η Λαύρα Αργυροπούλου (ΠΕ 61 ΕΑΕ) συνομιλεί με τον κ. Τάσο Αντωνιάδη, εκπαιδευτικό και αναγνωρισμένο μετά από απόφαση της Δ.Ο.Ε. ως Αιρετό ΚΥΣΠΕ. Γίνεται μια συζήτηση, στην οποία ο καλεσμένος της εκπομπής αφενός σχολιάζει, παραθέτει τις απόψεις του και ασκεί κριτική,σχετικά με α) την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, β) τις συνθήκες της πανδημίας και την υπογεννητικότητα, γ) τις προσλήψεις αναπληρωτών, δ) την πρόταση για αλλαγή ημερομηνίας αιτήσεων μετάθεσης μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ ε) είδηση αποτελεί το ότι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας (Τετάρτη ή Πέμπτη). Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, θέματα συζήτησης θα είναι οι αποσπάσεις σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και οι αμοιβές άσκησης ιδιωτικού έργου.
Ο ίδιος σε κάποιο σημείο της εκπομπής διατείνεται πως “Δεν θέλουμε μια αξιολόγηση που να είναι γραφειοκρατική, δεν θέλουμε να μας κάνουν δημόσιους υπάλληλους, να γράφουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ” και ότι “Η κατηγοριοποίηση των σχολείων θα είναι και η ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο“. Γνώμη του είναι πως “Τόσα χρόνια διδάσκουμε τα βιβλία του Υπουργείου και κανείς δεν τα έχει αξιολογήσει ακόμα“, ενώ αναφέρει σε κάποιο σημείο πως “Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης του χρόνου υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν και καινούργιες προσλήψεις εκπαιδευτικών“. Τέλος μιλώντας για τις μεταθέσεις υποστήριξε πως “Η μετάθεση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ είναι σημαντική για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνήθως είναι γυρολόγοι“. Ας τον ακούσουμε στην εκπομπή!

 

Για εγγραφή στο κανάλι πατήστε εδώ
Προκειμένου να ακούγεται η φωνή των αιρετών, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών με οπτικοακουστικό τρόπο και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, το διαδικτυακό κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα», πέραν των δελτίων ειδήσεων με νέα της ιστοσελίδας «Fresh Education», έχει μια καθαρά δική του διαδικτυακή εκπομπή, στην οποία όσες και όσοι αιρετοί (νυν, παραιτηθέντες ή και υποψήφιοι) εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, από κάθε πολιτικό χώρο και παράταξη, επιθυμούν να συνδράμουν με την παρουσία και τον λόγο τους στο κανάλι, μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekpaideutikonendiapheronta@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Μη χάσετε τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις στο κανάλι και την εκπομπή “Από το βήμα του Αιρετού”:

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *