ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ: Δεν υπάρχει ενημέρωση για στοιχεία σχετικά με την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Διάδωσέ το

 

Οι Αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ Παληγιάννης Βασίλειος και Φασφαλής Νικόλαος  με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με στοιχεία για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ. Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην ανακοίνωση των αιρετών.

Η ανακοίνωση των αιρετών:

Αθήνα 13/5/2019

Απίστευτο και όμως αληθινό!
Καταγγελία αιρετών ΚΥΣΠΕ

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας δεν επιτρέπουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ενέργεια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη.

Ως αιρετοί ΚΥΣΠΕ καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη στάση της πολιτικής ηγεσίας ζητώντας παράλληλα να μας γνωστοποιήσει τους λόγους της μη χορήγησης των στοιχείων που και εγγράφως ζητήσαμε.

Το σίγουρο είναι πως τέτοιες ενέργειες που έρχονται σε συνέχεια της αναιτιολόγητης μεγάλης παράτασης υποβολής των αιτήσεων δημιουργούν ερωτηματικά, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διαδικασία επιλογής και αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα στη διαφάνεια.

Παληγιάννης Βασίλης

Φασφαλής Νίκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου στα Δημοτικά Σχολεία 2019-2020

Απάντηση του Υπουργείου στην ανακοίνωση των αιρετών του ΚΥΣΠΕ

Με αφορμή ανακοίνωση αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Οι δυο αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις με ανυπόστατα υπονοούμενα ως προς τη διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Όφειλαν, καταρχάς, να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, πριν σπεύσουν να μιλήσουν με δήθεν καταγγελτικές αναφορές, όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ότι η πρόσβαση στα στοιχεία που ζητούν θα είναι διαθέσιμη μόλις οι διαδικασίες ολοκληρωθούν.

Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, καταφεύγοντας σε φτηνούς εντυπωσιασμούς. Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία τους έμεινε μετέωρη. Η διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητα αδιάβλητο τρόπο. Κάποιοι είναι προφανώς αμετανόητοι…

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *