ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολεία: Συναντήσεις εργασίας θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί γιατί οι συνεδριάσεις έγιναν πολλές

Διάδωσέ το

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Σχολεία: Οι “συναντήσεις εργασίας” είναι μια καινούρια φράση που  βάζει στο λεξιλόγιο της σχολικής εκπαίδευσης και στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η υπουργική απόφαση για τον ορισμό και τις αρμοδιότητες του Ενδοσχολικού Συντονιστή .

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση  ο Ενδοσχολικός Συντονιστής οργανώνει στα σχολεία συναντήσεις εργασίας με εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ακριβώς τα εξής:

“Στο πλαίσιο των καθηκόντων τους οι ενδοσχολικοί Συντονιστές θα οργανώνουν τουλάχιστον μία (1) συνάντηση εργασίας με εκπαιδευτικούς το μήνα, ανά ομάδες τάξεων/ομάδες ειδικοτήτων σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.”

Οι ενδοσχολικοί συντονιστές και οι ομάδες εκπαιδευτικών, ανά τάξεις /ομάδες ειδικοτήτων, θα λειτουργούν χωρίς σχετικές Συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά με “συναντήσεις εργασίας“,  αφού σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση:

“Ασκούν τα καθήκοντά τους και λειτουργούν συμπληρωματικά και ενισχυτικά προς τους υφιστάμενους θεσμούς υποστήριξης των σχολικών μονάδων, χωρίς να υποκαθιστούν τον σύλλογο διδασκόντων, τον/τη Διευθυντή/τρια και τον/την Σύμβουλο Εκπαίδευσης της σχολικής μονάδας ή τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους” 

και

Υποστηρίζουν και συντονίζουν τους/τις εκπαιδευτικούς ανά ομάδες τάξεων ή ανά ομάδες ειδικοτήτων σε συνεργασία με τους/τις τελευταίους/ες και με τους/τις αντίστοιχους/ες κάθε φορά Συμβούλους Εκπαίδευσης.

και επίσης

“Στην αρχή κάθε διδακτικού έτους συντάσσουν προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών και στο τέλος του διδακτικού έτους συντάσσουν ετήσια έκθεση, στην οποία αναφέρονται όλες οι ενέργειες που διενεργήθηκαν από μέρους τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η έκθεση υποβάλλεται κατά περίπτωση στον/στη Διευθυντή/ντρια ή στον/στην- Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας”

Τίποτα λοιπόν από όλα όσα κάνει ο ενδοσχολικός συντονιστής με τις ομάδες του και με τις “συναντήσεις εργασίας” δε θα περνάει από τον Σύλλογο Διδασκόντων για μια συνολική απόφαση του σχολείου.

Με τις ομάδες δράσεις για την αυτοαξιολόγηση το σχ. έτος 2021-2022, όπου κι εκεί υπήρχε συντονιστής εκπαιδευτικός ομάδας δράσης εκπαιδευτικών, το σχέδιο και η πορεία υλοποίησης ήταν στην αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων.

Μέσα στα σχολεία δημιουργούνται για πρώτη φορά ομάδες εργασίας που δεν έχουν σημείο αναφοράς τον Σύλλογο Διδασκόντων αλλά στελέχη εκτός σχολείου όπως ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Δείτε στο fresh -education.gr

Εξωδιδακτικά καθήκοντα: Ο Διευθυντής αναθέτει στους εκπαιδευτικούς τη διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων

 freshedu

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *