ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το διευρυμένο ωράριο – πρόβλεψη συνδιδασκαλίας

Διάδωσέ το

Νηπιαγωγεία με διευρυμένο ωράριο: Σε κάθε νηπιαγωγείο  θα τοποθετηθεί μία/ ένας αναπληρώτρια/τής  που θα συμπληρώνει αποκλειστικά το ωράριό της/του (24 ώρες)  σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh -education σε κάθε νηπιαγωγείο με διευρυμένο πρόγραμμα θα τοποθετηθεί μία/ ένας αναπληρώτρια/τής  που θα συμπληρώνει αποκλειστικά το ωράριό της/του (24 ώρες)  σε αυτό. Θα υπάρχει  πρόβλεψη συνδιδασκαλίας  για  14 ώρες, πέρα από τις 10 ώρες για το διευρυμένο πρόγραμμα.

Ανάσα στην εκτέλεση του διοικητικού έργου

Μικρή ανάσα στην εκτέλεση του διοικητικού έργου αναμένεται να δώσουν  στις/στους προϊσταμένες/νους των Νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο πρόγραμμα οι προσλήψεις αναπληρωτών σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για συνδιδασκαλία. Με αυτόν τον τρόπο θα δίνεται και η δυνατότητα στην/στον προϊσταμένη/νο  να βρίσκει χρόνο για να διεκπεραιώνει το διοικητικό έργο.

Είναι γνωστό ότι το διοικητικό έργο στα περισσότερα νηπιαγωγεία είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αφού δεν υπάρχει ο χρόνος κατά τη διάρκεια των μαθημάτων για την εκτέλεσή του.

Το πρόγραμμα

 

Με τη θέση σε εφαρμογή του νέου, αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου Νηπιαγωγείου προστίθενται στον διδακτικό χρόνο του ισχύοντος προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος δύο (2) διδακτικές ώρες και συγκεκριμένα η πέμπτη (5η) και η έκτη (6η), διάρκειας τριάντα (30) λεπτών η καθεμία. Συγκεκριμένα, στην 5η διδακτική ώρα εντάσσεται ανάπαυση/ελεύθερο παιχνίδι/ενασχόληση στα κέντρα μάθησης, ενώ η 6η διδακτική ώρα δύναται να αξιοποιείται, κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων, από τον εκπαιδευτικό για ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι και ανατροφοδότηση με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η αποχώρηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου που παρακολουθούν το πρόγραμμα της παρούσας παραγράφου λαμβάνει χώρα ή στις 16.00 με το πέρας της τέταρτης (4ης) διδακτικής ώρας ή στις 17.30 με τη λήξη του προγράμματος.

Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της 5ης και 6ης διδακτικής ώρας του νέου, αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου Νηπιαγωγείου για τα μονοθέσια νηπιαγωγεία είναι πέντε (5) νήπια/προνήπια, για τα διθέσια είναι επτά (7) νήπια/προνήπια και για τα τριθέσια και άνω είναι δέκα (10) νήπια/προνήπια.

Η λειτουργία του νέου, αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου διέπεται, κατά το μέρος που δεν ρυθμίζεται διαφορετικά από το παρόν, από το άρθρο 11 του π.δ. 79/2017 (Α’ 109). Το άρθρο αυτό εξακολουθεί να ισχύουν για τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, στα οποία δεν εφαρμόζεται το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα του παρόντος άρθρου.

Δείτε εδώ τα σχολεία με το νέο διευρυμένο πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης:

Νέα ολοήμερα σχολεία: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, πώς θα επιλέξουν δραστηριότητες οι γονείς

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει στο ωράριο εκπαιδευτικών – Ποιοι πάνε ολοήμερο και ποιοι πρωινό

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν και χωρίς αλλαγές στους ενεργούς συνδέσμους του άρθρου

Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook freshedu

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *