ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες αλλαγές με τα Εργαστήρια δεξιοτήτων – Έξτρα “φορτίο” με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Διάδωσέ το

Εργαστήρια δεξιοτήτων

Το  fresh education.gr προς εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και δημοσιογράφους τους, που αντιγράφουν χωρίς να βάζουν την πηγή της δημοσίευσης: Είναι άλλο να αντιγράφεις και άλλο να κατανοήσεις  τα εκπαιδευτικά θέματα ή μια εγκύκλιο. Υπενθυμίζουμε λοιπόν  ότι βασικός κανόνας, σε όσες ιστοσελίδες θέλουν να είναι στο χώρο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, είναι η αναφορά  της πηγής.

Σήμερα Τετάρτη 8/12 το ΥΠΑΙΘ απέστειλε στα σχολεία, με τη γνωστή καθυστέρηση τριμήνου, την εγκύκλιο  για τον Σχεδιασμό  και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν έως και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 τα σχέδιά τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. θέλουν να υλοποιήσουν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, μπορούν να το κάνουν:  “στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων αλλά και στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων”

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων υλοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντός ωρολογίου προγράμματος, σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 (Α΄ 109) και για την ολιστική εξέταση/διερεύνηση του θέματος που πραγματεύονται τα Π.Σ.Δ., σχεδιάζονται και εφαρμόζονται στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων με έμφαση, όπου δύναται, στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών, ώστε, μέσω της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης, να επεκτείνεται το περιεχόμενο των προτεινόμενων θεμάτων και να διερευνώνται όλες οι πτυχές του επιλεγμένου θέματος.

Διαβάστε εδώ για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα εργαστήρια δεξιοτήτων και τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών.

Στις εγκυκλίους των προηγούμενων σχολικών ετών, η ευέλικτη ζώνη ήταν ο επίσημος σχολικός χρόνος που μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα που ανέφεραν ότι:

Τα προγράμματα  σχολικών δραστηριοτήτων σχεδιάζονται και εφαρμόζονται:

  1. στις τάξεις Α΄- Δ΄ στο πλαίσιο (αα) της Ευέλικτης Ζώνης και (ββ) της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων, σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών, ώστε, μέσω της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης, να επεκτείνεται το περιεχόμενο των προτεινόμενων θεματικών και να διερευνώνται όλες οι πτυχές του επιλεγμένου θέματος.
  2. στις τάξεις Ε΄- ΣΤ΄ στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων, σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών, αξιοποιούνται διαθεματικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις για την ολιστική εξέταση/διερεύνηση του θέματος που πραγματεύεται το ΠΣΔ.

Διαβάστε εδώ τη σημερινή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση: Το επόμενο βήμα ζητά από τους εκπαιδευτικούς το Υπ. Παιδείας

Προβλέπεται “μίνι αξιολόγηση” σχολείων – Έκλεισε η πλατφόρμα του ΙΕΠ

Χρήσιμες επισημάνσεις-διευκρινίσεις του Ι.Ε.Π. για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Τι θα κάνουν τα σχολεία που θα πάρουν “άριστα 10” στην αξιολόγηση;

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *