Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Η εντολή που δώσαμε για την κάλυψη των αναγκών

Διάδωσέ το

“Παρά τους διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έγιναν φέτος αναφέρονται κενά στα σχολεία, είναι μια δυναμική κατάσταση, σήμερα συμπληρώνεις τα κενά και αύριο δημιουργούνται κάποια άλλα”, είπε ο Γ.Γ. Του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στον Real fm για το θέμα ότι μέσα στον Οκτώβρη υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία 

Όποια διαχείριση προσωπικού και να γίνει προκύπτουν ανάγκες καθημερινά

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ

Είναι 180000 εκπαιδευτικοί και ό,τι διαχείριση και να γίνει προκύπτουν ανάγκες καθημερινά. Δες σας κρύβω ότι και αν είχαμε καλύψει με την Α φάση το 90% και κάτι των κενών, στη Β φάση μετά από 15 -20 ημέρες δημιουργήθηκαν πολλά κενά λόγω αδειών απουσίας, ασθενειών, μητρότητας άδειες.. Ένας αριθμός χιλιάδων αδειών που προκύπτουν καθημερινά, γιατί όπως καταλαβαίνετε από τη μία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών, αλλά από την άλλη είναι πραγματικότητα.

Ένα άλλο θέμα είναι και ένα 20% των αναπληρωτών που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία με διάφορες άδειες. Όλα αυτά δημιουργούν κενά που πρέπει να τα καλύψουμε άμεσα, για αυτό το λόγο πραγματοποιούνται οι διαδοχικές φάσεις προσλήψεις αναπληρωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Επιπλέον,  δεν υπάρχει απόλυτα ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Μπορεί δηλαδή να υπάρχουν σχολεία με τον διπλάσιο αριθμό εκπαιδευτικών από τον προβλεπόμενο, όμως υπάρχει νομοθεσία “τόσοι μαθητές, τόσοι εκπαιδευτικούς”, τόνισε ο κ. Κόπτσης.

H εντολή που δώσαμε: Καλύψτε κάποιες ανάγκες, όχι οριζόντια, αλλά εκεί που είναι αναγκαίο.

Δεν δώσαμε καμία εντολή να κλείσουν τμήματα, ούτε ένας μαθητής δεν μετακινείται, ούτε ένα σχολείο δεν κλείνει. Δώσαμε την οδηγία, όπου υπάρχει μη ορθή διαχείριση του προσωπικού, ενώ το υπουργείο έκανε προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά, μέχρι την επόμενη φάση που θα ΄ρθει να καλύψτε κάποιες ανάγκες, όχι οριζόντια, αλλά εκεί που είναι αναγκαίο.

Ένα 6/θ σχολείο για παράδειγμα λειτουργεί με 150 μαθητές. Όταν όμως ένα σχολείο με 30 ή 40 μαθητές που λειτουργεί με 6 εκπαιδευτικούς… εκεί ζητήσαμε να γίνει μια ορθή διαχείριση του προσωπικού.

Οι συγχωνεύσεις δεν θα προκαλέσουν ούτε μία μετακίνηση. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα στο ίδιο το σχολείο. Δε γίνεται μετακίνηση κανενός μαθητή, συμπλήρωσε ο Γ.Γ.

Διαβάστε: Αξιολόγηση – Μακρή: Ο ρυθμός κατάθεσης εκθέσεων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *