ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση – Μακρή: Ο ρυθμός κατάθεσης εκθέσεων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ

Διάδωσέ το

Αξιολόγηση: Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή έδωσε συνέντευξη στα “Παραπολιτικά” και μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα της αξιολόγησης των σχολείων και τον ρυθμό κατάθεσης εκθέσεων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

“Πάνω από 6.300 σχολεία έχουν καταθέσει για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης, ενημερώνει η υφυπουργός στη συνέντευξη , δηλώνοντας ότι “ευελπιστούμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς, συναντώντας την απαίτηση της κοινής γνώμης αλλά και την παγκόσμια πρακτική, που τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης για τη διασφάλιση της ποιότητας της διοίκησης και της εκπαίδευσης”.

Η αξιολόγηση των σχολείων είναι ψηφισμένος νόμος τους κράτους και είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται  στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα ότι  “δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ή περικοπής κονδυλίων στα σχολεία”

Σύντομα θα ακολουθήσει η επιλογή των νέων στελεχών και μόλις θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα ξεκινήσει η υλοποίηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η οποία προσφέρει επιβράβευση ή κίνητρα βελτίωσης στους εκπαιδευτικούς, είπε η κ.  Μακρή.

“Σεβόμαστε τους εκπαιδευτικούς μας, αναγνωρίζουμε τους αγώνες τους και το δικαίωμα στην απεργία, αλλά κάθε ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων δείχνουν την αναγκαιότητα για ουσιαστικό και διαρκή διάλογο, στον οποίο επιδιδόμαστε από την αρχή της θητείας μας”

Πηγή σημείων συνέντευξης parapolitika.gr

Αυτοαξιολόγηση: Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να φαίνεται και η αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας στις εκθέσεις τους

Συνεδριάσεις εκπαιδευτικών: Να μη γίνονται μαθήματα μία ημέρα τον μήνα

ΔΟΕ: Σε ισχύ η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *