ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για διορισμούς εκπαιδευτικών: Θα εμπλουτίσουμε σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό

Διάδωσέ το

Για τους διορισμούς  εκπαιδευτικών  και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας  έκανε δηλώσεις η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα πριν λίγες ημέρες. Τι είπε για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και προσλήψεις.

“Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουμε την προσπάθεια για εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης. Θα προχωρήσουμε και σε άλλους διορισμούς για να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Υπάρχουν  εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια είναι αναπληρωτές. Εμείς θέλουμε ο αναπληρωτής να αναπληρώνει σε μία έκτακτη συνθήκη για αυτό η προτεραιότητά μας είναι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Ο σχεδιασμός είναι λοιπόν να προχωρήσουμε σε περαιτέρω διορισμούς και αυτό το επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο”, είπε η Νίκη Κεραμέως.

Για τον αριθμό των διορισμών η υπουργός Παιδείας απέφυγε να αναφερθεί σε νούμερα αλλά σημείωσε ότι θα εμπλουτίσουμε σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι από το 2023 θα υπάρχουν γραπτοί διαγωνισμοί  για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι μία από τις προεκλογικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

“Αυτό το επεξεργαζόμαστε αλλά δεν το εφαρμόσαμε από την αρχή γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε διορισμούς λόγω των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης, τώρα ερχόμαστε και ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα διορισμών”, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής για τον αποκλεισμό τους από προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Διορισμοί σε όλα τα οργανικά κενά χωρίς αρνητικές διακρίσεις

 freshedu

Πρόεδροι Αναπληρωτών (ΣΑΤΕΑ & ΣΑΚΕΑ): Προβλέπουν για διορισμούς και μιλούν για αίτηση ΑΣΕΠ, ΟΠΣΥΔ, τμήματα ένταξης

 

Παρακολουθήστε την τηλεσυζήτηση στο διαδικτυακό κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα”, στην οποία καλεσμένοι της Λαύρας Αργυροπούλου είναι αυτή τη φορά ο κ. Κωνσταντίνος Αλατζάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), και ο κ. Γιώργος Σταματάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ), οι οποίοι μιλούν για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, που απασχολούν τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και επηρεάζουν κατ’ επέκταση και τους αναπληρωτές Γενικής Εκπαίδευσης.

Οι  δηλώσεις Kεραμέως έγιναν στο ITV

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *