ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιλογές Διευθυντών σχολείων: Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης θα εκδώσουν τις προκηρύξεις

Διάδωσέ το

Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης θα εκδώσουν τις προκηρύξεις για τις επερχόμενες επιλογές Διευθυντών σχολείων.

Συγκροτούνται σταδιακά τα τοπικά συμβούλια επιλογής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις επιλογές Διευθυντών σχολείων. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν συγκροτηθεί  όλα τα τοπικά συμβούλια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση προκηρύξεων για τις θέσεις διευθυντών σχολείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα συμβούλια  επιλογής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δείτε εδώ όλα τα συμβούλια επιλογής που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.
Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψηφίους Διευθυντές σχολείων. Παράλληλα, έτοιμη είναι και η Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει διαδικασίες και  ημερομηνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το fresh -education.gr, θα γίνουν κάποιες τελικές δοκιμές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  και θα ακολουθήσει η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης την ερχόμενη εβδομάδα.

fresh-education: Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Μετά την δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αναλάβουν να εκδώσουν τις προκηρύξεις επιλογής για τους νέους Διευθυντές σχολείων, κάτι που αναμένεται την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα  στο σχολικό έτος 2022-2023

Σε καμία περίπτωση αλλαγή διευθυντών σχολείων μέσα στη σχολική χρονιά

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αλλαγή διευθυντών σχολείων μέσα στη σχολική χρονιά. Θα είναι έγκλημα αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση των σχολείων. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα το σκεφτεί αυτό, αλλά μέχρι τώρα ξεκάθαρη απάντηση δεν έχει δοθεί”, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τηλέμαχος Κουντούρης.

“Ο νόμος λέει ότι οι διευθυντές πρέπει να αλλάζουν την 1η Αυγούστου και το λέει αυτό γιατί δε θέλει να αναστατώνει τα σχολεία  στη μέση της χρονιάς. Ο νέος διευθυντής πρέπει να αναλάβει την 1η Αυγούστου, να γνωρίσει το σχολείο του. Δεν μπορείς να αλλάζεις τον διευθυντή στη μέση της χρονιάς ενώ έχει κάνει προγραμματισμό”, σημείωσε ο Τηλέμαχος Κουντούρης,  σε συνέντευξη που έδωσε στην Λαύρα Αργυροπούλου και στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέγραψε και άλλες συνέπειες  μιας τέτοιας κίνησης:

Δάσκαλοι θα αφήσουν τις τάξεις τους και τους μαθητές τους για να γίνουν διευθυντές

Διευθυντές που δε θα επιλεγούν ξανά, είτε γιατί δε θέλουν, είτε γιατί δε θα γίνουν λόγω μοριοδότησης, θα πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση και ο τελευταίος τοποθετηθείς εκπαιδευτικός να φύγει από το σχολείο, να αφήσει την τάξη του και να τεθεί στη διάθεση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Θα αλλάξουν όλα τα ωρολόγια προγράμματα

Δείτε εδώ το video

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Και από το σπίτι θα κάνουν παιδαγωγικές συνεδριάσεις οι εκπαιδευτικοί

Κρίσεις διευθυντών σχολείων: Νέα Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής

Προκήρυξη: Πότε θα βγει για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολείων

Κρίσεις Διευθυντών: 4 βοηθήματα για τη διαδικασία επιλογής

Μετά από τέσσερα χρόνια θα πάρουν τα μόρια οι μέντορες και οι συντονιστές για διευθυντές σχολείων

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …