ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιλογές διευθυντών σχολείων: Μοριοδότηση στις 21/2 – Νέες Οδηγίες

Διάδωσέ το

Επιλογές διευθυντών σχολείων

Πιο γρήγορες διαδικασίες θέλει το Υπουργείο Παιδείας από τα Τοπικά Συμβούλια για τις επιλογές Διευθυντών σχολείων. Μετά από σχετικές οδηγίες που έδωσε αυτές τις ημέρες  η διαδικασία μοριοδότησης των υποψήφιων πρέπει τελειώσει πιο γρήγορα από το πρώτο χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιεύσει το fresh -education.gr εδώ

Έτσι λοιπόν η μοριοδότηση  θα πρέπει να ανακοινωθεί 21 Φεβρουαρίου και όχι 27 Φεβρουαρίου. Το τριήμερο 21,22 και 23 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι ενστάσεις από υποψήφιους και η εξέταση αυτών τις επόμενες ημέρες.

Με την κίνηση αυτή το Υπουργείο Παιδείας θέλει η διαδικασία των συνεντεύξεων να αρχίσει στα τέλη του Φεβρουαρίου και όχι από 8 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.

Πριν από τις εκλογές οι επιλογές Διευθυντών σχολείων

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι πριν από τις εκλογές  να έχουν βγει οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι επιλογές Διευθυντών σχολείων να έχουν τελειώσει. Αντικατάσταση  διευθυντών σχολείων στα μέσα της χρονιάς δεν μπορεί να γίνει. Όμως έτσι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών εντός του σχολικού έτους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ν. 4823/2021,  κάτι για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος.

Παράλληλα προσπαθεί να αποκλείσει τον ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και για αυτό όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ήδη έχουν πάρει  κωδικούς για την πλατφόρμα, όπως αποκλειστικά σας έχει ενημερώσει το fresh- education.gr, και ετοιμάζουν αυτές τις ημέρες τις λίστες αξιολόγησης.

Κύριος στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η άμεση και κατά προτεραιότητα  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση  αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του. 

Δείτε επίσης:

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς σε 60 σημεία στο άψε σβήσε!

Αξιολόγηση: Πότε παίρνουν κωδικούς για την πλατφόρμα οι Δ/ντες Εκπ/σης και πότε έρχονται στα σχολεία οι αξιολογητές

freshedu

Φωτογραφία από Edar από το Pixabay

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …