ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Οδηγός 38 σελίδων από την προκήρυξη μέχρι την τοποθέτηση

Διάδωσέ το

:

Οδηγό 38 σελίδων για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων δημιούργησε ο Γιώργος Δημητρακόπουλος Δάσκαλος – Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας.

Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης: Βήμα – βήμα η διαδικασία, από την προκήρυξη μέχρι την τοποθέτηση

Όλες οι διατάξεις του Ν. 4823/21 (με όλες τις τροποποιήσεις) που αφορούν στη διαδικασία από την προκήρυξη μέχρι την τοποθέτηση. Στο Παράρτημα του Αρχείου θα βρείτε ακόμη πώς αποδεικνύεται η γνώση ξένης γλώσσας, η γνώση χειρισμού Η/Υ (επικαιροποίηση καταλόγου ΑΣΕΠ – Νοέμβριος 2022), καθώς και τι ισχύει για την επικύρωση (και μετάφραση) τίτλων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε απαντήσεις στις παρακάτω ενότητες:
Εκπαιδευτική και διδακτική υπηρεσία
Ποιες θέσεις προκηρύσσονται
Δημοσίευση προκήρυξης
Ποια η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Κωλύματα επιλογής
Ποια δικαιολογητικά υποβάλλονται
Προϋποθέσεις επιλογής
Ποια η σύνθεση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής
Σύνταξη αλφαβητικού πίνακα υποψήφιων Διευθυντών (δεκτοί και μη δεκτοί υποψήφιοι)  Ποια κριτήρια μοριοδοτούνται
Κοινοποίηση αξιολογικών μονάδων των υποψήφιων Διευθυντών
Κλήση υποψηφίου για συνέντευξη – Επικουρικός πίνακας
Η διαδικασία της συνέντευξης
Μοριοδότηση της συνέντευξης
Σύνταξη τελικού αξιολογικού πίνακα
Υποβολή δήλωσης προτιμήσεων – Τοποθέτηση
Θητεία Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Τέλος, στο Παράρτημα αυτού του αρχείου θα βρείτε πώς αποδεικνύεται η γνώση ξένης γλώσσας (σελ. 20-31), η γνώση χειρισμού Η/Υ (σελ. 32-37), καθώς και τι ισχύει για την επικύρωση (και μετάφραση) τίτλων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων (σελ. 38), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Δείτε εδώ τον Οδηγό

www.gdimitrakopoulos.gr/

Διευθυντές σχολείων: Διευθύνσεις έχουν εκδώσει μόνο το 10% των ΠΥΜ

Υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων: Αίτημα παράταση της προθεσμίας αιτήσεων

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας  αιτήσεων των υποψήφιων διευθυντών σχολείων απηύθηνε προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η  Ένωση Διευθυντών σχολείων.

Οι Διευθυντές σχολείων στο αίτημά τους αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την έκδοση των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών σε τόσο στενά χρονικά πλαίσια και χωρίς τους διοικητικούς υπαλλήλους λόγω της απεργίας αποχής.

Το fresh-education.gr, χθες Τετάρτη, ανέδειξε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξήγησε πώς γίνεται ένα Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών και πόσο σοβαρή υπόθεση είναι για τις κρίσεις των Διευθυντών σχολείων

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών(ΠΥΜ) των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων τους  στην απεργία-αποχή, που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Σ.Υ.Π.,  από κάθε ενέργεια διοικητικής ή άλλης φύσεως στη διαδικασία επιλογής των Δ/ντών-Δ/ντριών,

απευθύνει έκκληση

προς το Υπουργείο Παιδείας για παράταση της  προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …