ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Myschool: Μπλακ άουτ στο ολοήμερο σχολείο

Διάδωσέ το

Ολοήμερο σχολείο: To πληροφοριακό σύστημα myschool ενημέρωνε τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι από 6/9 θα  μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα στο ολοήμερο σχολείο, δυνατότητα που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Ποτέ ξανά δεν έχει γίνει αυτό και ο λόγος άγνωστος. Δεν έχει υπάρχει νεότερη ενημέρωση στα σχολεία.

Η τελευταία ανακοίνωση του myschool για το ολοήμερο σχολείο

“Ενημερώνουμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας πως η δημιουργία/επεξεργασία τμημάτων και στοιχείων ολοημέρου θα ειναι διαθέσιμη από 6/9 ώστε να ακολουθηθεί το νέο ΩΠ ολοημέρου. Για τον λόγο αυτό τα δημιουργημένα τμήματα ολοημέρου των Δημοτικών θα διαγραφούν (εκτός των τμημάτων της Ζώνης Διατροφικής Αγωγής)”

Υπουργείο Παιδείας: “Απαρέγκλιτος κανόνας η άμεση και ακριβής καταχώριση των στοιχείων στο myschool”

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν είναι απαραίτητο “να αντανακλάται απόλυτα η καθημερινή λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) myschool “ όπως τονίζει η  Εγκύκλιος 149084/ΓΔ4/8-9-2017 του Υπουργείου Παιδείας  η οποία σημειώνει αυστηρά “την άμεση και ακριβή καταχώριση των στοιχείων που αποτελεί απαρέγκλιτο κανόνα” γιατί τα ολοήμερα σχολεία  λειτουργούν κανονικά.  Διευθυντές σχολείων  επιβεβαιώνουν στο σύστημα  κάθε 1η και 15η του μήνα ότι όλα είναι ορθά σε σχέση με την πραγματική λειτουργία των σχολικών τους μονάδων.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι:

Προκειμένου να αποτυπώνεται η λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας, είναι αναγκαία η καταχώριση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) myschool, οπωσδήποτε σε καθημερινή βάση όταν υφίστανται μεταβολές, κάθε στοιχείου μεταβολής (μαθητικού δυναμικού ή εκπαιδευτικού προσωπικού), ώστε να αντανακλάται απόλυτα η καθημερινή λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, βάσει της οποίας τα όργανα διοίκησης θα προβαίνουν στον προγραμματισμό δράσεων και στη λήψη αποφάσεων.

Η υποχρέωση τόσο του Διευθυντή σχολικής μονάδας όσο και του Διευθυντή Εκπαίδευσης, για την άμεση και ακριβή καταχώριση των στοιχείων, αποτελεί απαρέγκλιτο κανόνα, με βάση τον οποίο προγραμματίζονται οι διοικητικές ενέργειες της εκπαίδευσης και διασφαλίζεται η διαφάνεια για την αποτελεσματική άσκηση της διοίκησης.

Δείτε επίσης:

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου προς ΥΠΑΙΘ: Δεν υπάρχει χρόνος για συνεδριάσεις στα σχολεία

Εφημερίες εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία

Κρίσεις διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί χωρίς συγγραφικό έργο θα κρίνουν υποψήφιους για το συγγραφικό τους έργο

Αξιολόγηση: Ποιοι θα φτιάχνουν τις λίστες των εκπαιδευτικών που θα αξιολογούνται

Βρείτε τη σελίδα στο facebook freshedu

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *