ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση σε σχολεία του εξωτερικού

Διάδωσέ το

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να καλύψει κενές θέσεις εκπαιδευτικού  προσωπικού σε σχολικές μονάδες εξωτερικού καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να  αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2023-2024 και από το ημερολογιακό έτος 2024 για το Νότιο  Ημισφαίριο να υποβάλουν αίτηση απόσπασης. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 10-03-2023 μέχρι 20-03-2023 και ώρα 23:59.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης στο εξωτερικό έχουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, οι οποίοι ανήκουν στους  κλάδους/ειδικότητες του Παραρτήματος ΙΙΙ της παρούσας, εφόσον: 

α) έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτική υπηρεσία, από τα οποία τρία (3) έτη διδακτική  υπηρεσία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και τις 31-8-2023, μετά το ΦΕΚ  διορισμού και 

β) έχουν πιστοποιημένη καλή γνώση (Β2/Β2) της γλώσσας της χώρας στην οποία αποσπώνται ή  εναλλακτικά μιας από τις γλώσσες αγγλική, γαλλική ή γερμανική, όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της  χώρας απόσπασής τους. 

Οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν την αίτηση απόσπασης αποκλειστικώς ηλεκτρονικά στη  διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία των κριτηρίων προς  απόσπαση. Οι εκπαιδευτικοί, πριν την «Οριστική Καταχώριση» της αίτησης, πρέπει να  μεταφορτώνουν/«ανεβάζουν» (upload) τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτησή τους στο  περιβάλλον της διαδικτυακής πύλης. Οδηγίες τόσο για την ανάρτηση των δικαιολογητικών όσο και για  λοιπά θέματα της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης απόσπασης περιγράφονται στην ίδια ηλεκτρονική  διεύθυνση (https://dipode-aitisi.sch.gr ). 

Για την τεκμηρίωση των δηλούμενων στην αίτηση απόσπασης στοιχείων απαιτούνται τα κάτωθι  δικαιολογητικά: 

(1) Οι τίτλοι σπουδών από ΑΕΙ της ημεδαπής (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά), όταν αυτοί  αποτελούν μοριοδοτούμενα προσόντα. 

(2) Για τίτλους σπουδών που προέρχονται από ΑΕΙ της αλλοδαπής

τίτλο σπουδών συνοδευόμενο από πράξη αναγνώρισής του από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ. Σε  περίπτωση που από τον τίτλο σπουδών που προέρχεται από ΑΕΙ της αλλοδαπής  πιστοποιείται η γλωσσομάθεια, ο τίτλος θα πρέπει να συνοδεύεται συμπληρωματικά και  επίσημη μετάφρασή του, όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του  π.δ. 85/2022, όπως ισχύει, και σύμφωνα με το Παράρτημα Γλωσσομάθειας, το οποίο είναι  αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. 

(3) Για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας

Τίτλο σπουδών, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφρασή του, όπου απαιτείται, σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 85/2022, όπως ισχύει, και σύμφωνα με το  Παράρτημα Γλωσσομάθειας, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. 

(4) Φύλλο Μητρώου, το οποίο συμπληρώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει ο υποψήφιος οργανικά και υποβάλλεται από  τον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Κεφάλαιο Γ’  της παρούσας (υπόδειγμα του Φύλλου Μητρώου επισυνάπτεται στο Παράρτημα VI της  παρούσας). Δεκτά γίνονται αποκλειστικά τα έντυπα του Φύλλου Μητρώου της παρούσας

(5) Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο εκδόθηκε κατά το τελευταίο  εξάμηνο.

(6) Στην περίπτωση τέκνων που σπουδάζουν πρόσφατη βεβαίωση της σχολής φοίτησης για το  τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με αναφορά στο έτος φοίτησης. 

(7) Στην περίπτωση διάζευξης με επιμέλεια τέκνου, αντίγραφο της δικαστικής απόφασης βάσει  της οποίας χορηγείται η επιμέλεια. 

Δείτε εδώ την πρόσκληση

Δείτε επίσης:

Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία: Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …