ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινοποίηση εγκυκλίων λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Διάδωσέ το

Το Υπουργείο Παιδείας  προχώρησε σε ανακοινοποίηση των εγκυκλίων για τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων  και Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023-2024. Στις νέες εγκυκλίους και συγκεκριμένα στις εορταστικές εκδηλώσεις των σχολείων προστέθηκε και ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη

Η σχετική παράγραφος των νέων εγκυκλίων  διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής (Εορταστικές εκδηλώσεις – Διδακτικές επισκέψεις – Εκδρομές – Ενδοσχολικές εκδηλώσεις) 

 Σε ό,τι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (27 Οκτωβρίου), της 17ης Νοεμβρίου (17  Νοεμβρίου) και της 25ης Μαρτίου (22 Μαρτίου) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης : α. Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του ΠΔ 79/2017(Α΄109), όπως  τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α’ 142).  

β. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του  σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες.  

γ. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας/Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών  ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο. Κατά την ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) πραγματοποιούνται εορταστικές  εκδηλώσεις για την προσφορά τους στα γράμματα, ενώ το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας  τηρείται κανονικά (άρθρο 3, ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 56 του ν4653/2020  (Α΄12). 

Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της είχε επισημάνει την παράλειψη και ζητούσε από ο Υπουργείο Παιδείας την αναδιατύπωση της εγκυκλίου αναφέροντας ότι:

Στην εγκύκλιο Φ7/ 95955/Δ1/1 – 9 -2023 και συγκεκριμένα στο εδάφιο Β6, γίνεται αναφορά στις σχολικές γιορτές. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι από το συγκεκριμένο εδάφιο απουσιάζει η σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης

Απαιτούμε την αναδιατύπωση της εγκυκλίου ώστε να περιλαμβάνεται και ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, οπότε και θα πραγματοποιούνται στα σχολεία οι ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης.

Η εγκύκλιος για τα δημοτικά ΕΔΩ 

Η εγκύκλιος για τα νηπιαγωγεία ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 29/9

Καταγραφή βιβλίων από όλα τα σχολεία ζητά το ΥΠΑΙΘΑ

Έναρξη κολύμβησης 2023-2024- Πρόσκληση ΠΕ-11 ορισμός συντονιστών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …