ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα “Αναπτυξιακά στάδια του παιδιού”, το νέο βίντεο από το εκπαιδευτικό κανάλι “π-παιδί”

Διάδωσέ το

Το εκπαιδευτικό κανάλι “π-παιδί” παρουσιάζει το 3ο βίντεο. Σε αυτό το επεισόδιο οι παρουσιάστριες, η Διδώ και η μικρή Πι, εξερευνούν τα “Αναπτυξιακά στάδια του παιδιού” Δείτε το εδώ

Η ανάπτυξη του παιδιού αποτελεί μια συναρπαστική και πολυδιάστατη διαδικασία, γεμάτη με αλλαγές και μεταμορφώσεις. Ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία και φτάνοντας έως την εφηβεία, το παιδί βιώνει ραγδαίες αλλαγές σε σωματικό, γνωστικό, γλωσσικό και κοινωνικο-συναισθηματικό επίπεδο. Τα βρέφη βιώνουν ραγδαία σωματική και εγκεφαλική ανάπτυξη, μαθαίνουν να επικοινωνούν με ήχους και λέξεις και χτίζουν δεσμούς με τους φροντιστές τους. Τα νήπια αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες, εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους, μαθαίνουν να μοιράζονται, να συνεργάζονται, και να χτίζουν φιλίες.

Κατά τη σχολική ηλικία τα παιδιά αναπτύσσουν επικοινωνιακές, γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες, λύνουν ευρύτερα προβλήματα, χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους και διαμορφώνουν αξίες.

Οι έφηβοι βιώνουν σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές, αναπτύσσουν την ανεξαρτησία τους, χτίζουν σχέσεις και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους.

Η ανάπτυξη του παιδιού είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία, με κάθε στάδιο να φέρνει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η υποστήριξη από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλα σημαντικά πρόσωπα είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού

Κάντε εγγραφή στο κανάλι πατώντας εδώ

Δείτε επίσης:

ΦΕΚ για αποχώρηση μαθητών από το αναβαθμισμένο ολοήμερο

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …