ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ. Ζαχαράκη: Η χρήση της μάσκας έχει συζητηθεί ιδίως όταν όλα τα παιδιά είναι μέσα στην τάξη

Διάδωσέ το

“Η χρήση της μάσκας έχει συζητηθεί ιδίως όταν όλα τα παιδιά είναι μέσα στην τάξη” ανέφερε  η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ, με τον Γιώργο Σιαδήμα, μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων  

“Αυτή τη στιγμή γίνονται όλες οι κινήσεις για να έχουμε έτοιμες τις πιστώσεις για τους αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά. Αυτή τη χρονιά οι αναπληρωτές θα προσληφθούν μέσα από νέους πίνακες που καταρτίζει το ΑΣΕΠ. Έχουν βγει ήδη για την πρωτοβάθμια και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα οι πίνακες για τη Δευτεροβάθμια”, ενημέρωσε η Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι: “Τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς, όποιες και αν είναι αυτές και όταν είμαστε πιο κοντά στο άνοιγμα των σχολείων. Τα σχολεία θα ανοίξουν 7 Σεπτεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί θα πάνε την 1 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν τη νέα σχολική χρονιά, το πρόγραμμα και ό,τι χρειάζεται εκείνη τη στιγμή να μεριμνήσουν. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα περιμένουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί και να έχουμε όλα τα δεδομένα για τον κορονοιό ”

Στη συνέχεια η υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τα δύο γνωστά σενάρια της κανονικής και της εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι μαθητές που δε θα έρχονται στο σχολείο, σε περίπτωση εφαρμογής τη εκ περιτροπής διδασκαλίας,  θα παρακολουθούν το μάθημα μέσω υπολογιστή, η υφυπουργός απάντησε:

Αυτό μπορεί να γίνει “και με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τον τρόπο που ο κάθε εκπαιδευτικός θα κρίνει ως πρόσφορο για να καλύπτει την ύλη”

Παρακολουθήστε εδώ τις απαντήσεις της Σ. Ζαχαράκη

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *