ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη των αιρετών στη Θεσσαλονίκη

Διάδωσέ το

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Β. Λιόντο

Πολλά ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των αιρετών στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικά σας αναφέρω: αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, ίδια δικαιώματα αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, κριτήρια για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών, αυτοαξιολόγηση, ΔΥΕΠ, εκπαίδευση προσφυγόπουλων και ευάλωτων ομάδων,, υπηρέτηση συναδέλφου σε μειονοτικά σχολεία, επαναφορά δώρων, προβλήματα σχολικής στέγης, νομική στήριξη αιρετών που διώκονται στα υπηρεσιακά συμβούλια, αιτήσεις θεραπείας, πρόβλημα μείωσης του αριθμού των μαθητών, υπεραριθμίες εκπαιδευτικών (λειτουργικές και οργανικές), πειραματικά σχολεία, ανάγκη μόνιμων διορισμών, προβλήματα που προκύπτουν με την επιλογή υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες, καθολική εφαρμογή δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, θεσμοθετημένο πλαίσιο για τους αναπληρωτές, επιμόρφωση αιρετών για πειθαρχικά θέματα, προτεραιότητα στη διεκδίκηση οργανικών για όσους αποσπάστηκαν στο εξωτερικό για όσους υπηρετούν στα πειραματικά σχολεία, απλούστευση εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αδικίες με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, νέα εκπαιδευτικά δεδομένα, ορισμός αναγνώρισης συνάφειας και πλαισίου μεταπτυχιακών, ορισμός πλαισίου αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αναγνώριση προϋπηρεσίας των συναδέλφων ΠΕ11 στα προγράμματα Μαζικής Άθλησης.
Εκφράστηκαν προβληματισμοί και κυρίως αγωνία για τα προβλήματα του χώρου μας από την πλειοψηφία των αιρετών ανά την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης: Συντονισμός και προτεινόμενες ενέργειες

Στην τοποθέτηση μου, αφού αρκετά από τα θέματα είχαν ήδη αναλυθεί και τεθεί, αναφέρθηκα στην πρόσφατη συμμόρφωση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τις δικαστικες αποφάσεις σχετικά με τη μοριοδότηση των μη κοινών ειδικοτήτων και την απόδοση εξαρχής των οργανικών θέσεων. Έκανα ειδική αναφορά σε όσα λαμβάνουν χώρα από το 2016, αλλά και στο ότι διαταράσσονται παιδαγωγικά οι σχολικές μονάδες, αλλά και η επαγγελματική και οικογενειακή ασφάλεια των συναδέλφων μας των παραπάνω κλάδων με τις συνεχείς αποδόσεις οργανικών θέσεων, αλλά και με όσα θα ακολουθήσουν (νέες δικαστικες αποφάσεις). Τόνισα την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης από την πλευρά του υπουργείου, ώστε ενιαία να υπολογιστούν τα μόρια όλων των συναδέλφων των μη κοινών ειδικοτήτων.

Αναφέρθηκα επίσης στην ανάγκη δημιουργίας οργανικών θέσεων για τους συναδελφους όλων των κοινών ειδικοτήτων και έθεσα το ερώτημα στη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υφίστανται (πόσες ώρες δηλαδή) ώστε να συστήνεται νέα οργανική θέση.

Τέλος αναφέρθηκα στη διάταξη που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά στις κατ’εξαίρεση μεταθέσεις των συναδέλφων μας ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ79.01 που είχαν αιτηθεί μετάθεση το 2013 και δεν την πήραν, εκφράζοντας αφενός την ικανοποίηση μου για την αποκατάσταση μιας μόνιμης αδικίας (θα μετατεθούν μέσα στο 2019 στην περιοχή της πρώτης επιλογής τους εφόσον έχουν μόρια ίσα η παραπάνω από τον τελευταίο μεταταγμένο του 2013), αλλά παράλληλα τον προβληματισμό μου για τον μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας ΠΕ06 και ΠΕ11 που θα συνεχίσουν να είναι στη διάθεση.

Η Νομική Σύμβουλος της ΔΟΕ απάντησε σε πολλά θέματα που τις θέσαμε και αφορούν στην λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων,των πειθαρχικών συμβουλίων,των συλλόγων διδασκόντων στην διεκδίκηση των αναδρομικών των δώρων.

Τέλος υπήρξε ενημέρωση από τους Αιρετούς του ΚΥΣΠΕ για θέματα που άπτονται του εν λόγω υπηρεσιακού συμβουλίου, αλλά και για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Καίρια ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΟΕ που επεσήμανε την διαρκή ανάγκη για κοινούς αγώνες, για προάσπιση του ρόλου των αιρετών και για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημοσίου σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προς ψήφιση τροπολογία με διάταξη για άδεια ανατροφής 3 μηνών και 15 ημερών σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *