ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΠΥΥΠ: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων στο Δημόσιο

Διάδωσέ το

Επιστολή του Συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων στο Δημόσιο

Η επιστολή

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη για παράταση της απόσπασης των ήδη αποσπασμένων υπαλλήλων σε φορείς του Δημοσίου στους οποίους συνεχίζεται να υφίσταται το πρόβλημα της υποστελέχωσης και καθίσταται ανέφικτη η λειτουργία τους χωρίς τους αποσπασμένους. Άλλωστε δεν είναι δυνατή η άμεση στελέχωση των υπηρεσιών αυτών δεδομένου ότι η κινητικότητα δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε διάφορα υπουργεία όπως το Παιδείας, αλλά επιπλέον έχει παγώσει καθολικά τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2015 σύμφωνα με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης δεν έχουν προγραμματιστεί και δεν είναι δυνατό να γίνουν νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για το προσεχές εξάμηνο.

Ως γνωστό το πρόβλημα ήταν οξύ και κατά το πρόσφατο παρελθόν οπότε και δόθηκε η απαιτούμενη λύση, για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών , με την παράταση της απόσπασης των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές αποφάσεις. Επειδή ότι οι παραπάνω ανάγκες εξακολουθούν να υφίστανται σε όλα τα υπουργεία, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεκτή λειτουργία τους , θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα νέο ΦΕΚ από το υπουργείο Εσωτερικών για 4η παράταση αποσπάσεων των ήδη αποσπασμένων υπαλλήλων τουλάχιστον μέχρι 30-06-2020.

Μετά τιμής για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ               ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *