ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕΠΕ “Δ. Γληνός”: Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Διάδωσέ το

Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης,

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στάση εργασίας και μπλοκάρισμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την αξιολόγηση στα γραφεία του 3ου ΠΕΚΕΣ( Ατταλείας 2 και Ιερά Οδός, Αιγάλεω )

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ

23-1-2019
Αρ. Πρωτ. 10

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε – ο αγώνας συνεχίζεται!

Σάββατο 26/1: πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12μμ στα Προπύλαια

Έχοντας απέναντί της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, που βγήκε στους δρόμους με μαζικότατες και μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για το προσοντολόγιο. Ο αγώνας μας όμως δεν σταματά εδώ – συνεχίζεται. Μέχρι την κατάργηση του νόμου, μέχρι το διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού! Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία προτάσσουμε τις συλλογικές διαδικασίες, την αλληλεγγύη και τα κοινά αιτήματα που έδωσαν ελπίδα σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα κοινού αγώνα και συμπόρευσης απέναντι στην κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, απέναντι στην ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, που διαλύουν τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση:

– με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας! Έτσι, επιχειρεί να ξεκλειδώσει άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπει ο νόμος 4547/2018 για τις νέες δομές και να επιτεθεί σε όλο το μέτωπο της εκπαίδευσης: Αξιολόγηση και ανταγωνισμός των σχολείων από τη μία πλευρά, αξιολόγηση και ανταγωνισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την άλλη. Σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκινούν άμεσα τα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 21/1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην Αθήνα τα σεμινάρια αυτά διεξάγονται στις 26-28 Μαρτίου.

– με τον Ν. 4547/2018 και ειδικότερα με τα άρθρα 10 και 11 προβλέπεται η σύσταση (σε κάθε σχολείο) είτε της Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) είτε η ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης. Το Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) που αναφέρεται στον παραπάνω νόμο, είναι ένα γραπτό σχέδιο δράσης με διαδοχικούς μετρήσιμους στόχους και αφορά κυρίως στους μαθητές με ειδικές ανάγκες, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι υπόλοιποι μαθητές. Το υπουργείο μεταφέρει την αναγκαιότητα διεπιστημονικής διάγνωσης αλλά και ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών στους εκπαιδευτικούς των γενικών τάξεων, προετοιμάζοντας ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΟΤΙ «μπορούμε με λίγα και απλά πράγματα να βοηθήσουμε μαθητή που χρειάζεται ειδική εκπ/κή υποστήριξη (και) μόνοι μας», και υποβαθμίζει την ανάγκη για ειδική εκπαίδευση ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Μεταφέρει δηλαδή την ευθύνη του (μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια σχολεία, εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων επιστημονικών, παιδαγωγικών εργαλείων και συνθηκών εκπαίδευσης) στον εκπαιδευτικό της γενικής τάξης, ιδιαίτερα στα σχολεία που δεν λειτουργούν ΕΔΕΑΥ, καλώντας τον είτε να «αξιολογήσει» τους παραπάνω μαθητές με άτυπα εργαλεία και να κάνει «μπαλώματα» στην καθημερινή του διδασκαλία με «εύκολες» και έτοιμες λύσεις, είτε να πειραματιστεί σε πεδία που δεν έχει εκπαιδευτεί. Το υπουργείο, με βάση τις οδηγίες ΟΟΣΑ-ΕΕ για πλήρη ένταξη δομών, εκπαιδευτικών και μαθητών ειδικής αγωγής στα γενικά σχολεία, χρησιμοποιεί και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά μοντέλα με εκπτωτικές λογικές στο οικονομικό, παιδαγωγικό και επιστημονικό πεδίο. Έτσι κάθε σχολείο πρέπει να τα «καταφέρει» με ό,τι έχει, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και τεχνογνωσία. Και για αυτή του τη δράση προβλέπεται να αξιολογηθεί. Επιπλέον, οι συνάδελφοι των τμημάτων ένταξης επιφορτίζονται με έναν κυριολεκτικά αβάσταχτο φόρτο εργασίας αφού, μεταξύ άλλων, καλούνται να υποστηρίζουν μαθητές, να συμμετέχουν σε πολλαπλές ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης, να συμμετέχουν στις ΕΔΕΑΥ, να διαμεσολαβούν στην επικοινωνία με τα ΚΕΣΥ, να διαμορφώνουν διαφοροποιημένα – εξατομικευμένα προγράμματα, να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Ο αγώνας συνεχίζεται: για την κατάργηση του νόμου για το προσοντολόγιο, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και με μία σύμβαση εργασίας, καμιά απόλυση αναπληρωτή. Ενάντια στην αξιολόγηση και την υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.

Για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα αποφασίζουμε:
• Πανό σε όλα τα σχολεία
• Αφίσα του Συλλόγου με αντίστοιχο περιεχόμενο
• Γράμμα προς τους γονείς
• Κάλεσμα στους συλλογικούς φορείς των γονέων (Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων) να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας

• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 26/1 στις 12μμ στα Προπύλαια και στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα αμέσως μετά το συλλαλητήριο στο ΠΤΔΕ.

• Κηρύσσουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπει ο ν.4547/18 και η Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019όποτε θελήσουν να την εφαρμόσουν. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, όλους τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων ευθύνης του Συλλόγου μας σε καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει. Καλούμε σε αποκλεισμό και μπλοκάρισμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την αξιολόγηση που προβλέπει η εγκύκλιος Αρ. πρωτ. 172/16-01-2019 και ξεκινούν από τις 21/1 σε όλη τη χώρα (για το 3ο ΠΕΚΕΣ συγκεκριμένα στις 28, 29 και 31 Ιανουαρίου).Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 28/1/2019 τις τρείς πρώτες ώρες του ωραρίου μας (8-11) και συγκέντρωση στα γραφεία του 3ου ΠΕΚΕΣ (Ατταλείας 2 και Ιερά Οδός).
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

• Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία – αποχή από τις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, που προβλέπονται από τον ν. 4547/2018. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην συνεδριάσουν και να συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης ώσπου η ΔΟΕ πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που οι συνάδελφοι κληθούν να συνεδριάσουν για το παραπάνω θέμα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει Απεργία – Απόχη καλύπτοντας όλους τους συναδέλφους, γιατί δε μπορεί να εναπόκειται στους συναδέλφους η διαδικασία της διάγνωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες (που πρέπει να είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής) καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών. Διεκδικούμε την κατάργηση του ν. 4547/18 (με εξαίρεση το άρθρο που αφορά στην κατάργηση του ΠΔ 152) και τη στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και όλων των αναγκαίων δομών Ειδικής Εκπαίδευσης με μόνιμους διορισμούς, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στην αντίστοιχη δομή του δημόσιου σχολείου που κάθε φορά απαιτείται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                       ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μητροπολίτης Μάνης: Διαμαρτύρομαι για την αργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *