ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Π.Ε και Δ.Ε στα ανθρώπινα δικαιώματα

Διάδωσέ το

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς” με τίτλο «In4Child», το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα πραγματοποιήσει και φέτος στην Θεσσαλονίκη:

– Δύο (2) σεμινάρια εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χρήση του Compass, επίσημου εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα με νέους και νέες.

Το πρώτο σεμινάριο COMPASS θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις:
1, 2, 3, 4 & 5 Απριλίου 2019 και ώρες 15.00-21.00 στη Μοναστηρίου 12, 7οςόροφος

Το δεύτερο σεμινάριο COMPASS θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις:
8, 9, 10, 11 & 12 Απριλίου 2019 και ώρες 15.00-21.00 στη Μοναστηρίου 12, 7ος όροφος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους (επισυνάπτεται) στο e-mail: infokyn@arsis.gr  έως τις 28/3/2019

– Δύο (2) σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης για το Compasito, επίσημο εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα σε παιδιά 6-12 χρονών.

Το πρώτο σεμινάριο Compasito θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 15 εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης, είναι συνολικής διάρκειας 24 ωρών και θα πραγματοποιηθεί:
Παρασκευή 3 Μαϊου ώρα 14.00-21.00, το Σάββατο 4 Μαϊου ώρα 10.00 – 18.00 και την Κυριακή 5 Μαϊου ώρα 10.00 -18.00 στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ στη Μοναστηρίου 12, 7ος όροφος.
Το δεύτερο σεμινάριο Compasito θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 15 εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης, είναι συνολικής διάρκειας 24ωρών και θα πραγματοποιηθεί:
Παρασκευή 10 Μαΐου ώρα 14.00-21.00, το Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 10.00 – 18.00 και την Κυριακή 12 Μαΐου ώρα 10.00 -18.00 στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ στη Μοναστηρίου 12, 7ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους (επισυνάπτεται) στο e-mail: infokyn@arsis.gr  έως τις 19/4/2019

Τα εγχειρίδια Compass και Compasito αποτελούν μεθοδολογικούς οδηγούς με σειρά βιωματικών ασκήσεων και εργαστηρίων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού. Τα θέματα που διαπραγματεύονται αφορούν τα παιδιά, την ιδιότητα του πολίτη και τη συμμετοχή στα κοινά, τον πολιτισμό και τα αθλήματα, τη δημοκρατία, την αναπηρία, τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, το φύλο, την παγκοσμιοποίηση, την υγεία, τα Μέσα Μαζικής

Ενημέρωσης, τη μετανάστευση, την ειρήνη και τη βία, τη φτώχεια, τη θρησκεία και την πίστη, τη μνήμη, τον πόλεμο και την τρομοκρατία και την εργασία.

Τα σεμινάρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αποσκοπούν στο να δώσουν στους εκπαιδευτικούς γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν τα εγχειρίδια σε τυπικά και μη τυπικά εκπαιδευτικά πλαίσια, προκειμένου να φέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα πιο κοντά στην καθημερινότητα των παιδιών και των νέων.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα δύο σεμινάρια που αντιστοιχούν στη σχολική βαθμίδα όπου ανήκει. Λόγω της φύσης της εκπαίδευσης, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου στο οποίο δηλώνει συμμετοχή και παρακαλούμε για τη συνετή δήλωση συμμετοχής από πλευράς ενδιαφερομένων με βάση τις ανακοινωμένες ημερομηνίες και ώρες.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 228850 & 2311 243058

Πρόσωπο επικοινωνίας: Βασιλική Βατάλη

Ε-mail: infokyn@arsis.gr

Facebook page: @ΥouthSupportCenter

Site: www.arsis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  5ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αν. Αττικής: Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *