ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρότυπα και Πειραματικά: Διευθυντής Εκπαίδευσης προτείνει σχολεία αφού καμία σχολική μονάδα δεν υπέβαλε πρόταση

Διάδωσέ το

Ο Διευθυντής   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κος Γιώργος Φωτεινόπουλος προτείνει  την δημιουργία δύο πειραματικών σχολείων στο νομό και συγκεκριμένα στον Πύργο, αφού μέχρι και την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας καμία σχολική μονάδα δεν υπέβαλε πρόταση για μετασχηματισμό της σε πρότυπο ή πειραματικό σχολείο.

Αναλυτικά ολόκληρη η πρόταση του κου Φωτεινόπουλου όπως τη δημοσιεύει η ιστοσελίδα  patrisnews.com:

«Όσοι υπηρετούμε την δημόσια εκπαίδευση, από όποια θέση και να είμαστε, έχουμε ως βασικό στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας. Η αγωνία μας είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο της γνώσης που τα σχολεία παρέχουν. Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και τα σχολεία μας πρέπει να ανταποκριθούν. Το μέλλον είναι εδώ και δεν μας επιτρέπει ολιγωρίες. Στις 3 Μαρτίου 2021 στείλαμε στα σχολεία τη σχετική πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ να δηλώσουν όποια από αυτά επιθυμούν να μετατραπούν σε πρότυπα ή πειραματικά. Σε αυτή την πρόσκληση ρητώς αναφερόταν ότι:

1) Ο Διευθυντής/ρια ή ο Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας υποβάλλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον χαρακτηρισμό της ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.

2) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλει αίτηση για τον χαρακτηρισμό σχολικής μονάδας, η οποία υπάγεται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.

Μέχρι και την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας καμία σχολική μονάδα δεν υπέβαλε πρόταση για μετασχηματισμό της σε πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Επίσης δεν ήρθε σε γνώση μας καμία ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ που να δηλώνει ότι διαφωνεί με τον μετασχηματισμό σχολείων σε πειραματικά. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘ ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να υποβάλλουν οι ίδιοι προτάσεις σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο για την μετατροπή σχολείων σε πρότυπα ή πειραματικά.

Την επόμενη μέρα κάλεσα τους καθ’ ύλην αρμόδιους των σχολείων στο γραφείο της ΔΔΕ και τους εξήγησα τι ακριβώς σκέφτομαι να κάνω. Κάλεσα επίσης και τον πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ και τον ενημέρωσα αναλυτικά για το τι πρόκειται να προτείνω.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  patrisnews.com ο ΔΔΕ πρότεινε τη  δημιουργία πειραματικών σχολείων στο 1ο Γυμνάσιο και στο 4ο ΓΕΛ Πύργου


Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος Η αίτηση για τον χαρακτηρισμό δημόσιας σχολικής μονάδας ως α) Π.Σ. ή β) ΠΕΙ.Σ. ή γ) Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. μπορεί να υποβάλλεται και από τον Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά το άρθρο 2 – Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

1. Οι σχολικές μονάδες της δημόσιας εκπαίδευσης δύνανται να υποβάλουν αίτηση για τον χαρακτηρισμό τους ως α) Π.Σ. ή β) ΠΕΙ.Σ. ή γ) Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. Η απόφαση για την υποβολή αίτησης προς χαρακτηρισμό σχολικής μονάδας ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. λαμβάνεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων της οικείας σχολικής μονάδας. Η αίτηση για τον χαρακτηρισμό δημόσιας σχολικής μονάδας ως α) Π.Σ. ή β) ΠΕΙ.Σ. ή γ) Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. μπορεί να υποβάλλεται
και από τον Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή ενημέρωσης από  patrisnews.com

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *