ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι προεκλογικές υποσχέσεις διορισμού φέρνουν μετεκλογικές απολύσεις

Διάδωσέ το

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Οι προεκλογικές υποσχέσεις διορισμού φέρνουν μετεκλογικές απολύσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινοβουλευτική κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αναβαθμίζει την επιχείρηση εξαπάτησης των συμβασιούχων-αναπληρωτών.Η εγκριτική για 10.500 διορισμούς για τις σχολικές χρονιές 2020-21 και 2021-22, δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μία υπόσχεση, γραπτή αυτή τη φορά, πως ΘΑ κάνει διορισμούς μετά από δυο χρόνια, αν τον ψηφίσουμε για να ξανακυβερνήσει. Ωμός εκβιασμός!

Τόσο η περίφημη εγκριτική πράξη όσο και οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, που τάχα έχουν δρομολογηθεί,είναι αέρας κοπανιστός. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι αναπληρωτές θα απολυθούν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Φέτος, μάλιστα, εκτός από το ερώτημα αν θα δουλέψουν από τον Σεπτέμβρη, έχει προστεθεί και το ερώτημα με ποια κριτήρια, τα παλιά ή τα νέα του νόμου Γαβρόγλου-προσοντολόγιο; Πάνω σε αυτή τη σύγχυση μπορεί να παιχτούν διάφοροι τυχοδιωκτισμοί.

Όσα χρόνια διαρκεί η απόλυτη αδιοριστία τόσα χρόνια υπόσχονται διορισμούς. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνήσεις, από τη μια απέλυαν και από την άλλη υπόσχονταν προσλήψεις. Έφτασαν να τάζουν 20.000 διορισμούς. Προεκλογικά, το 2015, η ΝΔ έλεγε πως θα κάνει 10.000 προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, όλοι ανεξαιρέτως οι μνηστήρες της εξουσίας, δηλώνουν ανερυθρίαστα υποταγή στις μνημονιακές συμφωνίες, δηλαδή, απολύσεις και αδιοριστία. Βάσει των μνημονίων, το προσωπικό στην εκπαίδευση πρέπει να μειωθεί, γεγονός που οδηγεί στη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών και στην ελαστικοποίηση- «αναπληρωτικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων των μονίμων.

Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της αδιοριστίας, δεν πρόκειται να κάνει μαζικούς διορισμούς. Οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί μπορούν να επιβληθούν μόνο από ένα μαζικό εκπαιδευτικό κίνημα που θα τους διεκδικεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γνωρίστε το μεγαλύτερο δίκτυο Σχολείων με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *