ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους εκπαιδευτικούς που θα μετράνε στις αξιολογήσεις

Διάδωσέ το

Η οριζόντια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι μία από τις αλλαγές που θα δρομολογηθούν  από το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα τα parapolitika.gr,  η  επιμόρφωση δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά όμως θα παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί για κάθε κύκλο επιμόρφωσης θα χορηγούνται πιστοποιητικά, τα οποία θα συνυπολογίζονται στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και στις κρίσεις στελεχών.

Πλατφόρμα   “eParents” 

Μία άλλη αλλαγή που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται εν μέσω θέρους, είναι και η λειτουργία της πλατφόρμας  “eParents”, μέσω της οποίας οι γονείς θα ενημερώνονται για θέματα φοίτησης των παιδιών τους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής  αναφέρθηκε στη λειτουργεία της πλατφόρμας  υποστηρίζοντας ότι θα είναι μια σημαντική καινοτομία, μέσω της οποίας οι γονείς θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και μία νέα σχέση επικοινωνίας με το δημόσιο σχολείο. Θα λαμβάνουν ενημέρωση για διδακτέα ύλη, βαθμούς, επιδόσεις, απουσίες, θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα.

Κεραμέως: Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών ( τηλεόραση  itv)

 Υπήρξαν ζητήματα στην υλοποίηση της αξιολόγησης λόγω της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας των σχολείων η οποία δεν ήταν προβλεπόμενη, δήλωσε η υπουργός.

“Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών είχαμε πει ότι θα γίνει σε δύο στάδια. Θα γίνει πρώτα η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Έχει ήδη ψηφιστεί η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ξεκίνησε η υλοποίηση, αν και υπήρξαν ζητήματα στην υλοποίηση με δεδομένο ότι είχαμε μια παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η οποία δεν ήταν προβλεπόμενη, ότι δηλαδή τα σχολεία μας θα μείνουν κλειστά για τόσο χρονικό διάστημα. Άρα υπήρξαν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες στην εφαρμογή της και όλα αυτά θα τα δούμε”

“Η επόμενη προτεραιότητα είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα στοχεύει στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού, στην επιβράβευση του άριστου και στο να δώσει κίνητρα, μέσω επιμόρφωσης, σε όσους μπορούν να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Η αξιολόγηση είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για να βελτιώσει τον ίδιο τον εκπαιδευτικό και να αναβαθμίσει το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να βελτιωθεί, αν πρώτα δεν αξιολογηθεί. Οπουδήποτε και αν εργάζεται κανείς, σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, αν πρώτα δεν γίνει αξιολόγηση για να διαπιστωθεί που βρισκόμαστε, πώς θα βρούμε τρόπους για να βελτιωθούμε;”

 

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *