ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης: Η αξιολόγηση δεν αποτελεί αποτελεί ταμπού – παραμένουμε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις

Διάδωσέ το

“Η αξιολόγηση συνιστά αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ταυτόχρονα, παραμένουμε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το πλαίσιο αυτό, αφού, όμως, πρώτα το δοκιμάσουμε και το αξιολογήσουμε στο πεδίο”, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μιλώντας στα «Π»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Εδώ και πολλά χρόνια, η αξιολόγηση σε κάθε έκφανση της κρατικής λειτουργίας έχει πάψει να αποτελεί ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Αντίθετα, πλέον συνιστά ένα αίτημα, που υπερβαίνει πολιτικούς χώρους και διαιρετικές τομές της κοινωνίας. Ενα αίτημα που έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε: Αξιολόγηση παντού, αξιολόγηση για όλους, αξιολόγηση για τα πάντα. Και είναι αυτονόητο ότι η Παιδεία πρέπει να είναι από τα πρώτα πεδία εφαρμογής αυτής της δέσμευσης. Για όλους εμάς στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η αξιολόγηση συνιστά αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ακριβώς γιατί θα συμβάλει δραστικά στην προσπάθειά μας να βελτιώνουμε στοχευμένα και μετρήσιμα την καθημερινότητα για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην υλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Και, ταυτόχρονα, παραμένουμε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το πλαίσιο αυτό, αφού, όμως, πρώτα το δοκιμάσουμε και το αξιολογήσουμε στο πεδίο».

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, για το φετινό σχολικό έτος οι αξιολογήσεις ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο. Από την περσινή χρονιά περίπου 2.000 άτομα έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία, ενώ πρέπει να αξιολογηθούν και όλοι οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί. Συνολικά αναμένεται να αξιολογηθούν 160.000 άτομα.

parapolitika.gr

Δείτε επίσης:

 Πολυήμερες εκδρομές σχολείων μόνο με επιμορφωτικό χαρακτήρα

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …