ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΚ: Ανακοίνωση για τη βία και τον εκφοβισμό στα σχολεία

Διάδωσέ το

Στις συμπεριφορές που παρατηρούμε σήμερα με αυξημένη αγωνία και ανησυχία αποτυπώνεται η κρίση αξιών της κοινωνίας μας, σκιαγραφείται ο σύγχρονος τρόπος  ζωής, η φτωχοποίηση, η επίδραση της πανδημίας όπως και της χωρίς όρια κυριαρχίας  της τεχνολογίας. Οι μαθητές μας βιώνουν τις δυσκολίες του οικογενειακού και  κοινωνικού τους περιβάλλοντος και δεν είναι λίγες οι φορές που επηρεάζονται ψυχικά  και συναισθηματικά. Την ίδια ώρα οι ανθρωπιστικές αξίες υποχωρούν και  διαμορφώνουν ένα ισχυρό έλλειμμα ως προς την διαμόρφωση χαρακτήρων και  ανθρώπων. 

Το σχολείο βιώνει μια βαθιά αντίφαση, όσον αφορά τον πυρήνα της αποστολής του. Να  διαμορφώσει πολίτες ή ιδιώτες για την αγορά εργασίας; Η πανδημία διαμόρφωσε ένα  δυστοπικό σκηνικό το οποίο υπονόμευσε κάθε κανονικότητα και λειτούργησε  ασφυκτικά για τα νέα παιδιά. Την ίδια ώρα ως κοινωνία αποδεχόμαστε την κατάρρευση  κάθε αξίας συλλογικότητας και περιχαρακωνόμαστε στον ατομισμό και στον κυνισμό  μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Η βία δεν αποτελεί επιλογή. 

Το σχολείο οφείλει να ορθώσει εμπόδια σε αυτή τη θεώρηση και να αναδείξει  τον άνθρωπο ως την απάντηση. 

Να χτίσουμε το αύριο με ένα σχολείο που θα έχει αναφορά τον άνθρωπο και μια  κοινωνία όπου δεν θα επιβραβεύεται ο κυνισμός και η συντριβή του αδύναμου. 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π. Ε. Κ.)

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …