ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Β. Παπαευαγγέλου: Το 50%+1 είναι ένα όριο το οποίο έχει τεθεί πιο πολύ από το υπουργείο Παιδείας

Διάδωσέ το

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κα  Β. Παπαευαγγέλου,  μίλησε στο MEGA για την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων.

“Το 50%+1 είναι ένα όριο που σχετίζεται με την καλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Είναι δηλαδή ένα όριο το οποίο έχει τεθεί πιο πολύ από το υπουργείο Παιδείας. Εμάς, ως επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν μας ενδιαφέρει  το 30, το 50, το 70%”  είπε η Καθηγήτρια

Όταν η κα Παπαευαγγέλου ερωτήθηκε για την ταχύτητα μετάδοσης της Όμικρον, απάντησε ως εξής:

“Αν πούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για την Όμικρον δε θα πούμε την αλήθεια. Η εμπειρία μας με την  Δέλτα  μέχρι τώρα, έδειξε ότι η χρήση της μάσκας όταν τηρείται στα σχολεία και αυτή την αίσθηση έχουμε,  προστατεύει σημαντικά»

«Το 50%+1 αφορά στην λειτουργία του τμήματος, και αφορά την συνολική απουσία, όχι μόνο από κορονοϊό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΠΟΥ που θέτει σαν προτεραιότητα την διατήρηση των σχολείων ανοιχτών, και δεύτερον, το γεγονός ότι ακολουθούμε την πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το κλείσιμο των σχολείων και των τάξεων με το εκτεταμένο testing», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεραμέως κατάργησε τον “σταυρό” και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τον σταυρό τους

Νέα πρόταση: Οι Διευθυντές να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία τους

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *