ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλαδικές: Δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου στον υπολογισμό των συνολικών μονάδων

Διάδωσέ το

ΕΛΜΕ

Δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου στον υπολογισμό των συνολικών μονάδων κάθε υποψηφίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Αυτή είναι η βασική αλλαγή στην υπάρχουσα πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τις εξαγγελίες για δραστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης, καθώς –έπειτα από διετές γράψε-σβήσε– κατέληξε σε ένα παρόμοιο σύστημα με το σημερινό, των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων. Αυτό συμβαίνει διότι στην πράξη αποδεικνύεται αδύνατη η ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων σε σχολές ΑΕΙ με μεγάλη ζήτηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το νέο σύστημα είναι έτοιμο και περιμένει το κυβερνητικό πράσινο φως. Ωστόσο, η αδυναμία του υπουργείου να υλοποιήσει προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο οξύς δημόσιος διάλογος που προκαλείται παγίως όταν τίθεται θέμα αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα, φέρονται να έχουν οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις το Μέγαρο Μαξίμου ως προς την αναγκαιότητα το θέμα να παρουσιαστεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σχολικές Μονάδες που θα συμμετάσχουν στη Β΄ φάση του έργου Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *