ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΜΕ για παύση υποδιευθύντριας: “Οι Διευθύντριες εκπ/σης έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο..”

Διάδωσέ το

Καταγγελία της ΟΛΜΕ:”Οι  Δ/ντριες Εκπ/σης με τις ενέργειές τους έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο να υλοποιήσουν τη γραμμή του Υπουργείου  για άσκηση πιέσεων ώστε να επιβληθεί  η ατομική αξιολόγηση και να σταθούν απέναντι στον κλάδο”, αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση -καταγγελία για την παύση από τα καθήκοντά της υποδιευθύντριας εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναλυτικά

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  της ΟΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα την αυθαίρετη και  καταφανώς παράνομη απόφαση της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (μετά από εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Ξάνθης)  για παύση συναδέλφισσας από τη θέση της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, επειδή συμμετέχει στην απεργία αποχή.  

Με την παράνομή τους αυτή απόφαση οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης στοχοποιούν τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, η οποία – όπως και  η συντριπτική πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου του Εχίνου- συμμετέχει στην απεργία – αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση, καθαιρώντας την από Υποδιευθύντρια λόγω της συμμετοχής της σ’ αυτήν, σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης! Δεν γνωρίζουν η αναπληρώτρια Περιφερειακή Δ/ντρια Α.Μ.Θ.  και η Δ/ντρια Π.Ε Ξάνθης πως η νόμιμη συνδικαλιστική δράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίζεται;

Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή  είναι  νόμιμο  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες.  

Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελε επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους. 

Οι  Δ/ντριες Εκπ/σης με τις ενέργειές τους έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο να υλοποιήσουν τη γραμμή του Υπουργείου  για άσκηση πιέσεων ώστε να επιβληθεί  η ατομική αξιολόγηση και να σταθούν απέναντι στον κλάδο. Δεν δίστασαν να δυναμιτίσουν την «εύρυθμη λειτουργία» δύο σχολείων, για την οποία ισχυρίζονται ότι κόπτονται, προκειμένου να στείλουν ένα  προκλητικό μήνυμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού προς την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις η Διοίκηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει την παράνομη αυτή απόφαση, γεγονός που αποδεικνύει την νομιμότητα της απεργίας αποχής. Ο κλάδος ενωμένος θα δώσει με αποφασιστικότητα την απάντηση σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, υπερασπίζοντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα  και την αξιοπρέπεια των  εκπαιδευτικών.

     Συνεχίζουμε ενωμένοι/ες τον αγώνα για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μη προχωρήσει η αντιεπιστημονική και τιμωρητική αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών.

Το fresh education στο facebook εδώ

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …