ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο Ολοήμερο 2022- 2023: Έρχεται η απόφαση με τα σχολεία. Τον Σεπτέμβρη οι εγγραφές μαθητών

Διάδωσέ το

Νέο Ολοήμερο 2022- 2023

Εγγραφές μαθητών στο νέο ολοήμερο 2022- 2023: Πρώτα θα οριστούν τα σχολεία που θα λειτουργούν έως 5:30 μμ και μετά θα γίνουν οι εγγραφές μαθητών και η δημιουργία τμημάτων. Αναμένεται η απόφαση με τα σχολεία.

Η Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει ότι  το νέο ολοήμερο 2022- 2023  θα τελειώνει στις 5:30 μμ αντί στις 4:00 μμ, με νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα για 5.000 τμήματα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (δηλαδή περίπου για 100.000 μαθητές) και θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2022-2023,  δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Η Υπουργική απόφαση που θα ορίζει τα σχολεία, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία,  αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα  πριν από τις εγγραφές των μαθητών οι οποίες θα γίνουν αναγκαστικά τον Σεπτέμβρη.

Μια τέτοια ” εκπαιδευτική καινοτομία” όμως, πρώτα ή έκδοση  υπουργικής απόφασης με ορισμό σχολείων  και μετά οι εγγραφές μαθητών,  θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα σχολεία που αν και θα έχουν οριστεί ως διευρυμένα ολοήμερα δεν θα έχουν τις απαιτούμενες εγγραφές  μαθητών αλλά και στα σχολεία που ενώ δεν έχουν χαρακτηριστεί  ως διευρυμένα ολοήμερα έχουν ενδιαφερόμενους γονείς. Προβλήματα  μπορεί να αντιμετωπίσουν  εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα αναπληρωτές που θα προσληφθούν για αυτό το σκοπό σε αυτά τα σχολεία .

Όλα αυτά διότι η απόφαση για τη δημιουργία του νέου διευρυμένου ολοήμερου πάρθηκε όταν τα σχολεία ήδη είχαν κλείσει για διακοπές και δεν πραγματοποιήθηκαν σχετικές εγγραφές μαθητών.

Μια σχετική ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών που δημοσίευσε το edweek.gr  διαφωτίζει περισσότερο για κάποιες από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν:

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου ενάντια στην υπογεννητικότητα (αυξήσεις μισθών, χτύπημα της ανεργίας, ενίσχυση υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και ατομικά , εργασιακά δικαιώματα κ.ά.) προχωρά κατακαλόκαιρο σε νέα μέτρα όπως η αύξηση των ωρών λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 5.30 μ.μ. Κατά τη συνήθη πρακτική βέβαια του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε και νομοθετήθηκε χωρίς καμιά συζήτηση με τους “καθ’ ύλην αρμόδιους, την εκπαιδευτική κοινότητα” και έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που εξυπηρετούν την αγορά και τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι φυσικά των εργαζόμενων / άνεργων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών βέβαια ούτε λόγος: Αντί βελτίωσης των συνθηκών της μόρφωσης, ιδρυματισμός!

Για να εφαρμόσει μάλιστα το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν  έωλες  “εκτιμήσεις”  των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Καλούμε όλους και όλες τους συν. διευθυντ(ρι)ες να μην δώσουν καμία απάντηση στο συγκεκριμένο μήνυμα (ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο). Η κοινωνική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι, για να ασκείται με τέτοιους αστείους τρόπους

Διαβάστε επίσης:

Νέο ολοήμερο με τρεις ώρες κενό για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων;

ΥΠΕΡ-Ολοήμερο Σχολείο: «Πώς τη λένε τη μαμά σου;» «Κυρία!»

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

Αξιολόγηση: “Νίκη-δικαίωση των προϊσταμένων/διευθυντ(ρι)ών που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή”

Κεραμέως: Τι είπε για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης και αξιολόγηση

Πηγή:fresh-education  με ενεργό  σύνδεσμο 

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *