ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα απόφαση για τις εγγραφές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διάδωσέ το

Τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21- 5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β΄ 2005)

αποφασίζουμε: 

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής  στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β΄2005),  ως προς τα άρθρα 9 και 22, τα οποία αντικαθίστανται  ως εξής: 

  1. «Άρθρο 9 

Τρόπος και χρόνος εγγραφής 

Α) Εγγραφή 

«1) Οι εγγραφές στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ., στα Γυμνάσια  ΕΑΕ και στα Λύκεια ΕΑΕ πραγματοποιούνται κάθε σχο λικό έτος μόνο για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ τάξης  που εισάγονται για πρώτη φορά στη σχολική μονάδα.  Κατ΄ εξαίρεση: α) οι μαθητές/τριες που κατέχουν τίτλο  σπουδών ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό  εγγράφονται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις του άρθρου 14, β) οι μαθητές/τριες που έχουν διακόψει τη φοίτησή τους εγγράφονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  στην παρ. ΙΓ του παρόντος άρθρου και στο άρθρο 15 και  γ) οι μαθητές/τριες που έχουν δικαίωμα ένταξης σε τάξη  εγγράφονται σύμφωνα με το άρθρο 22 της υπό στοιχεία  79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β΄2005) υπουργικής απόφασης. 

2) Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. και στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. πραγματοποι ούνται κάθε σχολικό έτος για τους/τις μαθητές/τριες  που εισάγονται για πρώτη φορά, σύμφωνα με την περ.  8 της παρ. Α του παρόντος και οι οποίοι εντάσσονται σε  τάξη σύμφωνα με το άρθρο 22 της υπό στοιχεία 79942/ ΓΔ4/21-5-2019 (Β΄ 2005) υπουργικής απόφασης. Κατ΄  εξαίρεση: α) οι μαθητές/τριες που κατέχουν τίτλο σπου δών ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό εγγράφονται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις του άρθρου  14 και β) οι μαθητές/τριες που έχουν διακόψει τη φοίτησή τους εγγράφονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  στην παρ. ΙΓ του παρόντος άρθρου και στο άρθρο 15 της  υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β΄ 2005) υπουργικής  απόφασης. 

3) Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δε κεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από  σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτερο βάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του  Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη  δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό  αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των  μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να  παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί  στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά  το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/ τριών, σύμφωνα με το άρθρο 12 της με υπό στοιχεία  79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β΄2005) υπουργικής απόφασης  και μόνο για τα δημόσια Γυμνάσια, και αποστέλλει τους  συμπληρωμένους πίνακες στα Δημοτικά σχολεία, μέσω  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών  και να διαβιβαστούν οι απολυτήριοι τίτλοι υπηρεσιακώς  στα Γυμνάσια εγγραφής και επί αποδείξει. Οι μαθητές/ τριες που έχουν αποφοιτήσει από το Δημοτικό πριν από  την έκδοση του π.δ. 739/1980 (Α΄ 184), καταθέτουν τον  πρωτότυπο απολυτήριο τίτλο που τους έχει παραδοθεί, απευθείας στο Γυμνάσιο στο οποίο δικαιούνται να  εγγραφούν. 

4) Για την εγγραφή στην Α΄ ΓΕ.Λ., οι τίτλοι των αποφοί των κάθε Γυμνασίου διαβιβάζονται υπηρεσιακώς και επί  αποδείξει, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπο βολής Ηλεκτρονικής Αίτησης της παρ. Δ του παρόντος  άρθρου, στο ΓΕ.Λ. που έχουν κατανεμηθεί, σύμφωνα με  απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας της οικείας Διεύ θυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εγγραφή στην  Α΄ τάξη ΓΕ.Λ. με τίτλο που εκδόθηκε το ημερολογιακό  έτος εγγραφής πραγματοποιείται μόνο εάν αυτός έχει  διαβιβαστεί υπηρεσιακώς από το Γυμνάσιο. 

5) Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ., οι τίτλοι των  αποφοίτων κάθε Γυμνασίου διαβιβάζονται υπηρεσιακώς  και επί αποδείξει, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης της παρ. Δ του παρόντος άρθρου, στο ΕΠΑ.Λ. στο οποίο έχουν κατανεμηθεί,  σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. Δ του παρόντος  άρθρου. 

6) Για την πραγματοποίηση εγγραφής μαθητή/τριας  που έχει παραλάβει τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου,  στην Α΄ τάξη δημοσίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.: α) αν η εγγραφή  πραγματοποιείται το ημερολογιακό έτος έκδοσης του  τίτλου, τότε ο τίτλος κατατίθεται στο Γυμνάσιο έκδοσης,  δημόσιο ή ιδιωτικό, εντός της προθεσμίας που καθορί ζεται στην παρ. Β του παρόντος άρθρου, προκειμένου  να διαβιβαστεί στο ΓΕ.Λ. ή στο ΕΠΑ.Λ. εγγραφής, β) αν η  εγγραφή πραγματοποιείται σε μεταγενέστερα έτη από το  έτος έκδοσης του τίτλου και δεν είχε πραγματοποιηθεί  εγγραφή σε ΓΕ.Λ. ή σε ΕΠΑ.Λ., δημόσιο ή ιδιωτικό, τότε η  εγγραφή πραγματοποιείται με την κατάθεση του τίτλου  στο ΓΕ.Λ. ή στο ΕΠΑ.Λ. εγγραφής, δημόσιο ή ιδιωτικό,  από τον/την μαθητή/τρια ή τον κηδεμόνα του/της, αν  αυτός/ή είναι ανήλικος/η.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *