ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθητές ανά τμήμα 22: Πότε δεν γίνεται τίποτα και παραμένουν μέχρι και 25

Διάδωσέ το

Αν μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασίων είναι αδύνατη η εφαρμογή της πρόβλεψης του ανωτάτου ορίου των 22 μαθητών ανά τμήμα, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση τους προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων, ο μέγιστος αριθμός ανά τμήμα μπορεί να ανέρχεται στους 25 μαθητές.

www.fresh-education.gr

Μαθητές ανά τμήμα

Διαβάζουμε στη σχετική  τροπολογία που έχει κατατεθεί  με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή ότι:

Αν ο αριθμός μαθητών είναι πάνω από 22  σε ένα τμήμα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος υποβάλλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής, η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών στην Α τάξη όμορων δημοτικών δημοτικών σχολείων.

Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων.

Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των μαθητών , έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός  μαθητών που συμπληρώνουν τους 22 σε τμήμα. Οι μαθητές που δεν έχουν κληρωθεί κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής, σε όμορα σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους. Τα νήπια αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώνει το σχολείο αποχώρησης και τα σχολεία υποδοχής. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του σχολείου αποχώρησης ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για τα σχολεία εγγραφής. Αν μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασίων είναι αδύνατη η εφαρμογή της πρόβλέψης του ανωτάτου ορίου των 22 μαθητών ανά τμήμα, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση τους προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων, ο μέγιστος αριθμός ανά τμήμα μπορεί να ανέρχεται στους 25 μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κ. Γαβρόγλου: Η προϋπηρεσία πρέπει να είναι ισοδύναμη με τα ακαδημαϊκά κριτήρια

H τροπολογία για τους μαθητές ανά τμήμα

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *