ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μάσκες –«κουκούλες»: Ποιες είναι οι σωστές προδιαγραφές – Νέος διαγωνισμός 

Διάδωσέ το

Μάσκες –«κουκούλες» 

Σε πρόσκληση για την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς προχώρησε σήμερα 15/10 η ΚΕΔΕ

Ποσότητες:  

(α) 1.680.000 τεμάχια διαστάσεων: με κλειστές τις πιέτες, εντός συσκευασίας καθ’ ύψος σε 7 +/- 1 εκ. (το  μέγιστο ανάπτυγμα καθ’ ύψος από το άνοιγμα των πιετών θα πρέπει να είναι 13έως 14εκ.) και κατά  πλάτος σε 15 +/- 1 εκ. 

(β) 920.000 τεμάχια διαστάσεων: με κλειστές τις πιέτες, εντός συσκευασίας, καθ’ ύψος σε 9 +/- 1 εκ. (το  μέγιστο ανάπτυγμα καθ’ ύψος από το άνοιγμα των πιετών θα πρέπει να είναι 15έως 16εκ.) και κατά  πλάτος σε 18 +/- 1 εκ. 

Τιμή μονάδος, χωρίς ΦΠΑ: 1,20 

Σύνολο, χωρίς ΦΠΑ: 3.120.000,00 € 

Σύνολο με ΦΠΑ 6%: 3.307.200,00 € 

Αναλυτικά οι τεχνικές – ποιοτικές προδιαγραφές του υγειονομικού υλικού (μασκών) για μαθητές και εκπαιδευτικό  προσωπικό πρέπει να είναι:  

  1. Καλής ποιότητας από 100% βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης >180 TC 
  2. Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό  τουλάχιστον δύο στρωμάτων. 
  3. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της  μάσκας. (λ.χ. πιο σκούρα η εξωτερική πλευρά και ανοιχτόχρωμη ή λευκή η εσωτερική πλευρά, άλλως, εάν  και οι δύο πλευρές έχουν ίδιο χρώμα να υπάρχει διακριτή σήμανση- στάμπα ή άλλη ένδειξη). Είναι  αποδεκτό για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια,  φιγούρες , ήρωες κλπ. Αν είναι μονόχρωμη να φέρει ουδέτερο χρωματισμό και όχι ροζ ή γαλάζιο.  

Οι λοιπές μάσκες για τα παιδιά του γυμνασίου, λυκείου και τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να έχουν  ουδέτερα χρώματα (όπως μαύρο, λευκό, γκρι κ.λπ). 

  1. Διαστάσεις και περιγραφή Κατασκευής Προϊόντος ανά ηλικιακή ομάδα:  

α) Για ηλικίες 4-10 ετών:  

Για την κατασκευή : 

Κατασκευάζονται στην επιφάνεια της μάσκας τρεις πιέτες (με εξωτερική επιφάνεια του 0,5 εκατοστού κατ’  ελάχιστον έκαστη και με 0,5 εκατοστό εσωτερική επιφάνειας (πτύχωση) υφάσματος (0,5 επί 2 επί 3  πιέτες= 3 εκ. αθροιστική εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια των τριών πιετών). 

Για την κατασκευή κατά πλάτος: το πλάτος της κατασκευασθείσας μάσκας διαμορφώνεται σε 15 εκ. (με  θεμιτή απόκλιση +/- 1 εκ.), ανάλογο με τον τρόπο της συρραφής των δύο στρωμάτων του υφάσματος  καθώς και ενόψει των στριφωμάτων (περίπου 1,5 εκ. ανά πλευρά το στρίφωμα, που ενθυλακώνει το  λαστιχάκι). Το μέγιστο ανάπτυγμα καθ’ ύψος (από το άνοιγμα των πιετών) 13 έως 14εκ.

Τα ανωτέρω περιγραφόμενα καταλήγουν ότι:  

οι διαστάσεις της μάσκας με κλειστές τις πιέτες, εντός συσκευασίας, για ηλικίες 4-10 ετών θα πρέπει να  είναι:  

καθ’ ύψος σε 7 +/- 1 εκ. (το μέγιστο ανάπτυγμα καθ’ ύψος από το άνοιγμα των πιετών θα πρέπει να  είναι 13έως 14εκ.)  και   κατά πλάτος σε 15 +/- 1 εκ. 

β) Για ηλικίες μεγαλύτερες των 10 ετών:  

Για την κατασκευή : 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Κατασκευάζονται στην επιφάνεια της μάσκας τρεις πιέτες (με εξωτερική επιφάνεια του 0,5 εκατοστού κατ’  ελάχιστον έκαστη και με 0,5 εκατοστό εσωτερική επιφάνειας (πτύχωση) υφάσματος (0,5 επί 2 επί 3  πιέτες= 3 εκ. αθροιστική εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια των τριών πιετών). 

Για την κατασκευή κατά πλάτος: το πλάτος της κατασκευασθείσας μάσκας διαμορφώνεται σε 18 εκ. (με  θεμιτή απόκλιση +/- 1 εκ.), ανάλογο με τον τρόπο της συρραφής των δύο στρωμάτων του υφάσματος  καθώς και ενόψει των στριφωμάτων (περίπου 1,5 -2 εκ. που ενθυλακώνει το λαστιχάκι). Το μέγιστο  ανάπτυγμα καθ’ ύψος (από το άνοιγμα των πιετών) 15 έως 16εκ. 

Τα ανωτέρω περιγραφόμενα καταλήγουν ότι:  

οι διαστάσεις της κατασκευασθείσας μάσκας με κλειστές τις πιέτες, εντός συσκευασίας, για ηλικίες  μεγαλύτερες των 10 ετών θα πρέπει να είναι:  

καθ’ ύψος σε 9 +/- 1 εκ. (το μέγιστο ανάπτυγμα καθ’ ύψος από το άνοιγμα των πιετών θα πρέπει να  είναι 15έως 16εκ.)  και  κατά πλάτος σε 18 +/- 1 εκ. 

  1. Και οι δύο ως άνω κατηγορίες μασκών πρέπει να είναι κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους  ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.  
  2. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη 
  3. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο  σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά. 

Επισημαίνεται ότι, επειδή μπορεί να χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι συρραφής του υφάσματος  και κατασκευής τελικού προϊόντος, η καταλληλότητα των κατασκευασμένων προϊόντων κρίνεται με  αναφορά στην επίτευξη των τελικών διαστάσεων ύψους, πλάτους και μεγίστου αριθμού αναπτύγματος  καθ’ ύψος. Προϊόντα με διαφορετικές διαστάσεις αρχικού προϊόντος σε σχέση με τις ανωτέρω  αναφερόμενες, εφόσον καταλήγουν στις απαιτούμενες ως άνω διαστάσεις τελικού προϊόντος, χωρίς  ουσιώδεις ποιοτικές διαφορές, θεωρούνται κατάλληλες από την Επιτροπή για την κάλυψη των αναγκών  των μαθητών. (υπ’αριθ.πρωτ.957/1.10.2020 έγγραφο Υπ.Υγείας)  

  1. Κάθε μάσκα θα πρέπει να είναι συσκευασμένη σε ξεχωριστή ασφαλή συσκευασία (σακούλα),  τηρουμένων των όρων και προδιαγραφών του Ν.2939/2001 (Α΄179). Ο ανάδοχος υποχρεούται κατά την υπογραφή της σύμβασης και καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης να τηρεί τις υποχρεώσεις των παραγράφων 2 και 11 του άρθρου 4β ή και της παρ. 1 του άρθρου 12 ή και της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.2939/2001. Η τήρηση των υποχρεώσεων ελέγχεται από την αναθέτουσα αρχή μέσω του αρχείου δημοσιοποίησης εγγεγραμμένων παραγωγών στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) που τηρείται στην ηλεκτρονική σελίδα του Ε.Ο.ΑΝ. εντός της προθεσμίας της παραγράφου 4 του άρθρου 105 του ν. 4412/2016 και αποτελεί προϋπόθεση για την υπογραφή του συμφωνητικού, στο οποίο γίνεται υποχρεωτικά μνεία του αριθμού ΕΜΠΑ του υπόχρεου παραγωγού. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων της παρούσας παραγράφου έχει τις συνέπειες της παραγράφου 5 του άρθρου 105 του ν. 4412/2016. 
  1. Τιμή μονάδος: 1,20 

 

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *