ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Μητσοτάκης: “Πιο πολύ με ενδιαφέρει, μέσα από την αξιολόγηση, να επιβραβεύσω τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους”

Διάδωσέ το

Πιο πολύ με ενδιαφέρει, μέσα από την αξιολόγηση, να επιβραβεύσω τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους

Σε συνέντευξή του, ο   Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στις προσλήψεις και μάλιστα σε αυτές στην ειδική αγωγή καθώς και στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά:  “με ενδιαφέρει, μέσα από την αξιολόγηση, να επιβραβεύσω τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους -οι οποίοι σήμερα κάνουν εξαιρετική δουλειά και κανείς δεν τους ανταμείβει- παρά να συνετίσω αυτούς οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ερωτήσεις του Δημοσιογράφου:

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο Δημόσιο, τι θα κάνετε κ. Πρόεδρε; Είναι ένας τομέας που έχετε κατηγορηθεί πάρα πολύ. Σας λέει η κυβέρνηση ότι είστε ο άνθρωπος που αύριο, αν έρθετε, θα κάνει απολύσεις. Δεν θα τηρήσετε το 1 προς 1. Θα πάτε και στο παλιό 1 προς 5. Έρχεται το Δ.Ν.Τ. πάλι λέει ο κ. Τσίπρας.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν πρόκειται να γίνει καμία. Δεν θα μιλήσω για τον κ. Τσίπρα. Θα σας πω τι θα κάνουμε εμείς. Θα υπάρχει μια στοχευμένη πολιτική προσλήψεων, όπως ήδη είχε σχεδιαστεί από τότε που ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκεί που έχουμε ανάγκες. Που έχουμε πραγματικές ανάγκες; Νοσηλευτές, στην εκπαίδευση, κυρίως στην ειδική αγωγή. Στοχευμένες προσλήψεις αστυνομικών. Άρα κεντρικός προγραμματισμός και οι προσλήψεις οι οποίες θα γίνονται, θα είναι πραγματικά προσλήψεις όπου το Δημόσιο έχει ανάγκη. Θα υπάρχει αξιολόγηση παντού. Νομίζω ότι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Με την κάρτα εκπαιδευτικού η είσοδος στα Στρατιωτικά Πρατήρια

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Απολύσεις θα έχουμε, κ. Πρόεδρε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Απολύσεις δεν θα έχουμε και η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, έχει βελτιωτικό χαρακτήρα. Και πιο πολύ με ενδιαφέρει, μέσα από την αξιολόγηση, να επιβραβεύσω τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους -οι οποίοι σήμερα κάνουν εξαιρετική δουλειά και κανείς δεν τους ανταμείβει- παρά να συνετίσω αυτούς οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *