ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως – σχολεία: Το πρωτόκολλο ανταποκρίνεται στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον.

Διάδωσέ το

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης  να ανοίξει τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1, με το ίδιο πρωτόκολλο και χωρίς να υιοθετήσει κανένα μέτρο που έχουν προτείνει   εκπαιδευτικοί και επιστήμονες, όπως λιγότεροι μαθητές στα τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δραστική μείωση του ποσοστού για να κλείσει τμήμα λόγω κρούσματος. Όμως η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, σε δημοσίευσή της στα κοινωνικά δίκτυα, διαβεβαιώνει ότι το πρωτόκολλο ανταποκρίνεται στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον

Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως

Το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, και τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο τους, με τους αγαπημένους τους συμμαθητές και εκπαιδευτικούς, με ένα πρωτόκολλο ακόμη πιο ενισχυμένο για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων:

Πρώτα από όλα για το αυτονόητο, για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο, τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ταυτόχρονα, όμως, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε καιρό πανδημίας διασφαλίζει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας, καθώς χάρη στις προσπάθειες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία εφαρμόζεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας, με τη διενέργεια συστηματικών τεστ κάθε εβδομάδα για την προσέλευση στο σχολείο, με την απαρέγκλιτη χρήση της μάσκας, με τους εκτεταμένους καθημερινούς ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, μεταξύ και των άλλων μέτρων που ήδη ισχύουν.

Αποδεχτήκαμε και πάλι τις εισηγήσεις της Επιτροπής και πλέον το πρωτόκολλο επικαιροποιείται για να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον.

Ύστερα από τα διακοπές των Χριστουγέννων και τα νέα δεδομένα, ξεκινάμε τη Δευτέρα με πρόσθετους ελέγχους, με ακόμη μεγαλύτερη επένδυση στα τεστ, με συνεχή παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, με συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των Ειδικών.

Για να παραμείνουν τα παιδιά μας ασφαλή στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη δημόσια και ατομική υγεία αλλά και το πολύτιμο αγαθό της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Διευθυντής σχολείου: Κάνουμε τα  παιδιά  μας  πειραματόζωα, με αποφάσεις επιτροπών….ειδικών

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *